Élő:
Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó másodosztályban szereplő Blackburn Roversben folytatja pályafutását Tóth Balázs, a Fehérvár FC válogatott kerettag kapusa.

A székesfehérváriak honlapja pénteken számolt be arról, hogy értékesítették a 26 esztendős hálóőr játékjogát. 

A kapussal hároméves szerződést kötött a Championshipben három forduló után veretlenül harmadik Blackburn.

 

Blackburn Rovers, Tóth Balázs
Tóth Balázs a Blackburn Rovershez igazolt
Fotó: Blackburn Rovers

Tóth Balázs a Blackburn Rovershez igazolt

Tóth 2023 augusztusában kölcsönbe érkezett a csapathoz a Puskás Akadémia FC-től. Első fehérvári szezonjában az NB I-ben 30 mérkőzésen állt a kapuban, 13 meccsen gólt sem kapott és 2700 perccel övé volt a legtöbb játékidő a csapatban. Bravúros védéseivel nagy szerepet játszott a nemzetközi kupaszereplés kiharcolásában, többször megválasztották a hónap kapusának, és kiváló teljesítményének hatására márciusban Marco Rossi szövetségi kapitánytól meghívót kapott a magyar válogatott keretébe is - áll a honlapon.

Május végén a Fehérvár FC lehívta a szerződésében szereplő opciót és megvásárolta Tóth Balázs játékjogát. A 2024/2025-ös szezon eddigi összes tétmérkőzésén ő védte a kaput, és teljesítményével a válogatott szeptemberi keretébe is meghívót kapott. Összesen 35 élvonalbeli bajnokin, négy Konferencia Liga-selejtezőn és egy MOL Magyar Kupa-találkozón lépett pályára piros-kék színekben.

A hírt már a Blackburn is hivatalosan megerősítette, az angol klub a közösségi oldalán jelentette be az átigazolást. 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.


 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!