Vágólapra másolva!
Az Újpest FC megvásárolta az olasz Torino FC csapatától Horváth Krisztofert, a magyar labdarúgó-válogatott csatárát.

A 22 éves támadó szerződtetését csütörtök kora este jelentette be az OTP Bank Ligában hatodik lila-fehér klub.

"Horváth Krisztofer érkezésével újabb magyar válogatott játékossal erősítettük meg a keretet. Tökéletesen illeszkedik az Újpest FC filozófiájába, hiszen 22 éves kora ellenére komoly tapasztalattal rendelkezik, a támadósor bármely posztján bevethető, mondhatni univerzális játékos, a mentalitása pedig példaértékű. 

Megszerzése nagy fegyvertény, hiszen komoly hazai és külföldi szerződések helyett választotta Újpestet,

 ami egy megerősítése is annak, hogy az elmúlt hónapokban hatékonyan dolgoztunk, és vonzóvá tudtuk tenni a klubot ilyen kaliberű játékosok számára is" - mondta el a klubhonlapon Ratatics Péter, az Újpest FC elnöke.

újpest, Horváth Krisztofer
Horváth Krisztofer az Újpestnél folytatja pályafutását
Fotó: ujpestfc.hu

Horváth Krisztofer Zalaegerszegen nevelkedett, majd 2019-ben szerződött Olaszországba, ahol előbb a SPAL utánpótláscsapatában játszott, 2020-ban pedig a Torinóba igazolt. Az olasz élvonalban szereplő együttes előbb a Szegednek, aztán a Debrecennek, 2023 januárjában pedig a Kecskemétnek adta kölcsön Horváthot, aki  a Bács-Kiskun megyeiek színeiben összesen 51 mérkőzésen 18 gólt lőtt és 10 gólpasszt adott.

A kétszeres válogatott csatár a legutóbbi szezonban 36 tétmérkőzésen 12 gólt szerzett, illetve kilenc gólpasszt adott, és benne volt a magyar válogatott Európa-bajnoki keretében, de nem lépett pályára a németországi kontinenstornán  - írja az MTI. Az Újpest új szerzeménye a 11-es számú mezt választotta, amelyben eddig Dénes Adrián játszott.

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!