Vágólapra másolva!
A címvédő és százszázalékos mérleggel éllovas Ferencváros 3-1-re győzött az MTK Budapest vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga hetedik fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén. A találkozó után Pascal Jansen, a Fradi edzője és a bajnokcsapat második gólját szerző Varga Barnabás értékelt az M4 Sport kamerája előtt.

Az OTP Bank Liga idei szezonjában először került hátrányba a Ferencváros.

„Benne van a játékban, hogy gólt kapunk, de ahogy történt az elfogadhatatlan. Nem reagáltunk a mélységi befutásra, és egy ilyen kicsi elcsúszás is bajt okozhat. Szerencsére sikerült reagálnunk, és már az első félidőben meg tudtuk fordítani a mérkőzést. Tudtunk sebességen felülkerekedni az ellenfélen. Amikor nálunk van a labda, fontos, hogy be tudjuk fejezni a támadásokat. Úgy érzem, ez sikerült a mai meccsen. 

Muszáj készen állnunk, mert 22 nap alatt 6 meccset fogunk játszani. Erőltetett menet jön. És nagyon ébernek kell lennünk, mert a szituáció, amiből a tizenegyest kaptuk, az nemzetközi szinten nem fér bele”

 – mondta az M4 Sport kamerája előtt a Ferencváros edzője.

JANSEN, Pascal
Pascal Jansen, a Fradi holland edzője
Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

Varga Barnabás minden sorozatot figyelembe véve a harmadik gólját szerezte az idei szezonban, de először talált be akcióból.

„Örülök neki, hogy betaláltam, különösen annak, hogy fejjel sikerült, de a legfontosabb a győzelem. Jól kezdtük a meccset, voltak lehetőségeink, de nem használtuk ki őket. A bekapott gólra jól reagáltunk. 

Úgy érzem, jobbak voltunk ma. Alakul a játékunk, bár ma sem volt az igazi. Hétről hétre jobb lesz. Reméljük, hogy most lesz a legjobb, amikor jönnek a fontos meccsek

” – mondta a magyar válogatott támadó, aki biztos benne, hogy a jövőben Pascal Jansen vezetőedző többször is próbálgatja majd a kétcsatáros játékot vele és a brazil Matheus Saldanhával. 

„A számszerű eredmény az elsődleges, de játékban értékelhető teljesítményt nyújtottunk. Tanulófázisban vannak ezek a gyerekek. 

A különbséget nem csak három villamosmegálló kell hogy jelentse, hanem a játékmegoldások, és a visszatámadási sebesség. Amikor ezt megtettük, egész jól nézett ki a mérkőzés képe. 

Bízom benne, hogy több jó időszakunk lesz az ehhez hasonló mérkőzéseken. Bátrabb támadójátékra lett volna szükség, hogy több gólt szerezzünk” – értékelt a meccs után Horváth Dávid, az MTK edzője. 

Ez volt a 225. örökrangadó, a zöld-fehérek - 52 döntetlen és 79 MTK-siker mellett - 94. győzelmüket aratták.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!