Vágólapra másolva!
Újabb fordulatot hozott a hazájában kábítószer-kereskedelemben való részvétellel vádolt, korábbi 50-szeres holland válogatott focista, Quincy Promes ügyében. A támadónak egy viszonylag könnyű döntést kellett meghoznia, de hogy mennyire boldog ettől, az kérdéses.

Váratlan és nem éppen tisztességes fordulattal folytatódott a korábbi 50-szeres holland válogatott támadó, Quincy Promes drogügye. Promest hazájában szervezett bűnözői körökkel társulva elkövetett drogcsempészettel és kereskedelemmel vádolják, amiért hat év börtönbüntetés várna rá.

EURO 2020: Netherlands v Czech Republic, Quincy Promes
Quincy Promes szépen elintézte ígéretes pályafutását
Fotó: Anadolu via AFP

Csakhogy esze ágában sincs hazatérni, illetve most már, ha akarna sem tudna elutazni a Közel-Keletről. A 2023-ban megvádolt focista akkor éppen a Szpartak Moszkvában csillogott, ahol az orosz élvonal történetének legeredményesebb külföldi játékosa lett. A csapat téli felkészülése során az Egyesült Arab Emirátusokba utazott, ahol Promest egy közlekedési vétség miatt őrizetbe is vették. Ezt megtudva a hollandok azonnal kiadatási kérelemmel fordultak a hatóságokhoz, de azok a mai napig nem teljesítették azt. 

Viszont felajánlották a támadónak, hogy írjon alá szépen a másodosztályú FC Dubai csapatához, mert ha így tesz, akkor maradhat az országban, és nem kell hat évre bevonulnia egy egy holland börtönbe. Promes egyelőre egy évre alá is írt.

Promes már 2020-ban is összeütközésbe került a törvénnyel, miután egy családi vita során megkéselte az egyik rokonát, amiért 18 hónap felfüggesztett börtönt kapott.

Kapcsolódó cikkek:

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!