Vágólapra másolva!
A Premier League-ben szereplő Liverpool egykori Bajnokok Ligája-győztes kultikus hőse, John Arne Riise kapcsán elképesztő történet látott napvilágot. A csábító focista ugyanis ugyanazzal az sms üzenettel próbált felszedni híres nőket - összesen tizenöt modellt -, akik között volt többek között korábbi Miss Universe is. A Liverpool sztárja - akit sokan már sms-királynak becéznek - nem csak emiatt került korábban a címlapokra, ugyanis a focista korábbi csapattársa, Craig Bellamy például egyszer golfütővel támadta meg a norvég játékost, akinek több házasságból négy gyermeke is született. Jöjjön az "akkus fúrógép" nem mindennapi története.

Az egykori csábító focista, a Liverpool legenda hírhedt üzenetét állítólag modellek, színésznők, televíziós műsorvezető, sőt egy korábbi Miss Universe is megkapta.

John Arne Riise, csábító focista
John Arne Riise, a csábító focista
Fotó: Marius Simensen / NTB scanpix / AFP) 

John Arne Riise nem nagyon adott a látszatra sem, ugyanis minden nőnek ugyanazt az sms üzenetet küldte el.

John Arne Riise, a legendás csábító focista

A jelenleg 44 éves norvég focista úgy döntött, hogy biztosra megy. A Liverpool 2005-ös híres, Milan elleni Bajnokok Ligája-győzelme után úgy döntött, "kinyitja" a névjegyzékét, hogy üzeneteket küldjön néhány hölgynek. Majd megalkotta a szerinte legideálisabb üzenetet.

Az sms-ben állítólag ez állt:

„Jó estét XY! Miután rengeteget telefonáltam mindenféle kapcsolatomat kihasználva, végre megkaptam a számodat. Mindig úgy gondoltam, hogy nagyon bájos, aranyos, szexi vagy, fantasztikus kisugárzásod van, és nem utolsósorban izgalmasnak tűnsz, aki nagy kihívást jelent. Remélem sikerül felvenni a kapcsolatot, meghívnálak egy romantikus vacsorára két főre. Csók, John Arne Riise."

Ám nem sült el jól a jól Riise üzenete, mivel kiderült a turpisság, hogy nem csak egy nőnek küldte el.

Hogyan bukott le a Liverpool kultikus hőse?

A hátvéd szerencsétlenségére hamar botrány lett belőle, amikor rájöttek, hogy többen is megkapták ugyanazt az üzenetet. Az egykori Miss Universe, Mona Grudt az Aftenposten norvég lapnak nyilatkozott Riise sms-ével kapcsolatban.

"Ez egy kicsit kínos, de a válasz igen. Kaptam üzeneteket Riise-től" - árulta el Mona Grudt.

Később több más hírességről is kiderült, hogy csábító üzeneteket küldött a Liverpool norvég legendája. A Sun beszámolója szerint Grudt mellett Marion Ravn énekesnő, Aylar Lie és Anette Young színésznők, Kathrine Sorland modell, Pia Haraldsen tévés személyiség, Sandra Lyng Haugen és Tone Damli Aaberge énekesek is megkapták Riise üzenetét.

 Kathrine Sorland
 Kathrine Sorland is kapott üzenetet Riisétől 
Fotó: Kathrine Sorland/Instagram

Az egyik híres talkshow műsorvezetője, Synnove Svabo úgy vélekedett, hogy egyáltalán nem zavarták a focista csajozós trükkjei. A Daily Star szerint Riise azóta maga is bevallotta, sokat nevetett a hírhedt üzenetén.

A norvég lapok által "SMS-királynak" nevezett norvég válogatott focista - aki hatalmas bombagólokat szerzett a pályafutása során - a következőket mondta:

"A legvadabb képzeletemben sem gondoltam volna, hogy az újságok ebből problémát csinálnak. Idióta voltam, utólag én is jókat nevettem magamon. Kicsit sokat flörtöltem, de csak kellemes válaszokat kaptam.

 Csak az volt a cél, hogy felvegyem a kapcsolatot néhány aranyos lánnyal, akiket nagyra értékelek" - mondta a Liverpool sztárja, aki azon gondolkodott az eset után, hogy a mobilját egyenesen a kukába dobja.

A híres modell, Katie Price az önéletrajzi könyvében írt a Liverpool norvég bombázójáról, akit Mr. X. néven mutatott be, és egyszerűen csak akkus fúrógépként aposztrofált. A norvég válogatott focista és a csillogó modell 2011-ben akadt össze. A 35 éves Katie-t és Riise-t közös barátjuk, Mark Smith mutatta be.

A The Sun egy forrása így nyilatkozott a kettejük kapcsolatáról: "John Arne Riise Katie titka, Mr. X. Mindig is rajongott Katie-ért, és megragadta a lehetőséget, hogy bemutathassák neki."

Mint utólag kiderült, Katie Price utólag biztosan nem ismerkedne meg a Liverpool sztárjával.

Katie Price
Katie Price akkus fúrógépnek nevezte a norvég focistát
Fotó: Katie Price/Instagram

„Ahelyett, hogy gyengéden és szenvedélyesen bánt volna velem, ahogy a legtöbb nő szeretné, olyan volt, mint 

egy többsebességes akkus fúró-csavarozó. A piros Boschra emlékeztetett, ami a garázsomban van. Bam... bumm... bumm, bumm, bumm. Egy ponton pánikba estem, és arra gondoltam: Sz..rba, ha nem hagyja abba hamarosan, akkor végleg az ágyhoz ragadok"

 - mondta őszintén Price, aki hozzátette, nem vele szexelt Riise, csak a kielégülést kereste.

Miért vált el többször is az SMS-király?

Erre talán már mindenki rájött, Riise folyamatosan csapata a szelet a híres nőknek, nem igazán bírt magával akkor sem, amikor épp házas volt. Pedig ebből is volt jó néhány az életében.

Mielőtt megnyerte volna a Bajnokok Ligáját, Riise már feleségül vette gyermekkori kedvesét, Guri Havneviket, a párnak pedig 2001-ben született egy közös lánya, Ariana. A pár 2003-ban házasodott meg, de a következő évben elváltak.

A focista csajozós trükkjei tovább folytatódtak, ennek ellenére 2007-ben eljegyezte Maria Elvegardot. A párnak 2008 nyarán kellett volna összeházasodnia, de Rómába költözés miatt ezt el kellett halasztani. 2010. június 21-én házasodtak össze egy privát szertartáson New Yorkban, amelyre csak családjukat és közeli barátaikat hívták meg. A párnak két közös gyermeke született; Emma és Patrick, de John Arne Riise idióta húzásai ismét a házasságába kerültek.  A volt norvég válogatott focista és Maria 2012-ben jelentették be, hogy válnak.

John Arne Riise és felesége, Louise Angelica Riise
John Arne Riise és az utolsó felesége, Louise Angelica Riise
Fotó: Lyden av Norge

Riise azonban két évvel később feleségül vette Louise Angelicát. Riise-nek és Louise-nak is van egy közös gyermeke, Colin, de 2021-ben szakítottak. Louise az év elején már az új barátjával, David Eriksennel állt a nyilvánosság elé állt. Szinte már követni is lehetetlen a elvált focista szerelmi életét, ám ez még közel sem minden.

Mióta játékosként visszavonult, Riise számos csődbe keveredett, akár közvetlenül, akár az általa tulajdonolt vagy irányított cégek által. Volt felesége beperelte, mert állítólag illegálisan pénzt vett le a gyermekük számlájáról. Végül nyilvános anyagi segítséget kapott Silje Sandmæltől, a népszerű "Luksusfellen" tévéműsor egyik fő közgazdászától. A valóságshow tehetetlen anyagi helyzetben lévő emberek nehézségeit tárja fel.

A Liverpool sztárja megtagadta a karaokét, golfütővel támadta meg a csapattársa

A csajozás mellett, vagy azon kívül is zajlott az élet csábító focista körül. Riise híres volt arról, hogy úgy készült a nagy meccsekre készülve a szállodai szobájában a kedvenc tévésorozatait nézte. A 2005-ös, Milan elleni drámai véget ért Bajnokok Ligája döntőjére készülve - ki ne emlékezne, hogy a Liverpool a félidőben még háromgólos hátrányban volt, majd egyenlített és végül tizenegyesekkel nyerni is tudott - a 24 című amerikai akciódráma tévésorozatot nézve készült.

Ám nem tudott mindig ilyen nyugodtan sorozatokat nézni, ugyanis volt, hoy összetűzésbe keveredett a korábbi walesi kapitánnyal, a Premier League történetének egyik leghírhedtebb karakterével, Craig Bellamyval. Bellamy - aki klinikai depresszióval és alkoholproblémákkal is küzdött - 2007-ben a Barcelona elleni kulcsfontosságú Bajnokok Ligája-mérkőzés előtt - a Liverpool később kilencvenezer ember előtt 2-1-re megverte a Barcelonát a Camp Nouban, majd továbbjutott - egy golfütővel megtámadta Liverpool csapattársát, John Arne Riise-t egy éjszakai karaoke és mértéktelen italozás után. Rafa Benítez gárdája az odavágó előtt feltöltődésképp öt napot töltött Portugáliában, a festői Algarvéban, a tengerparton. Könnyített edzések, golfozás, csapatépítés és strandolás volt a program.

John Arne Riise, Craig Bellamy
John Arne Riise és Craig Bellamy a íres incidens után, a Barcelona elleni meccs előtt
Fotó: APAUL ELLIS / AFP

Riise az éjszaka megtagadta a karaokét, később Bellamy később betévedt a szállodai szobájába, és megpróbálta megütni a csapattársát egy golfütővel.

John Arne Riise Running Man című önéletrajzi könyvében mesélt részletesen a történtekről. Bellamy már az italozás során kötekedett vele. „Riise énekelni fog, Riise énekelni fog” – kántálta a vacsora előtt és alatt is, kezében egy mikrofonnal, amit az asztal melletti karaokegéptől hozott. A vacsora után a walesi tovább folytatta, de ezúttal a karaokegép mellől hergelte norvég csapattársát. „Riise énekelni fog, Riise énekelni fog” – üvöltötte, ezúttal már részegen. 

A balhátvéd odament csapattársához, és annyit mondott neki: „Nem fogok énekelni. Kussolj el, vagy összetörlek!” Bellamy dühösen üvöltött vissza: „K*****ra meg foglak ölni, te vörös g***!”

Riise nem sokkal később taxit hívott, és visszament a szállodába. Mivel Daniel Aggerrel aludt egy szobában, ám a dán középhátvéd még maradt a buliban, Riise elmondta neki, hogy nyitva hagyja az ajtót, hogy be tudjon menni. A norvég játékos, ahogy ágyba került, szinte rögtön el is aludt - írt a történetről a Csakfoci.

„Arra ébredtem, hogy valaki nyitja az ajtót. Azt hittem, Agger az, ám a fényben hamarosan megláttam, hogy Bellamy áll az ágyam felett egy golfütővel” – írta Riise. - A sípcsontomat célozta, ami örökre véget vetett volna a karrieremnek, de szerencsére időben elhúztam a lábam.”

Riise kiugrott az ágyból, és a lepedőt próbálta védekezésre használni.

„Senki sem szégyeníthet meg engem a srácok előtt! – üvöltötte. – Nem érdekel, ha börtönbe megyek! A gyerekeimnek elég pénze van az iskolára és mindenre. Nem érdekel. Rohadtul kicsinállak!”

Bellamy felemelte az ütőt, és újra lecsapott. A lepedő nem sokat segített a védekezésben, így az ütés ezúttal eltalálta a norvég csípőjét. A következő ütés Riise combját érte. „Tele voltam adrenalinnal, úgyhogy nem éreztem fájdalmat. De nagyon keményen ütött. Fémütő volt nála.”

Riise félt, hogy csapattársa súlyos sérülést okoz neki. Tisztában volt a testi fölényével, és hogy könnyedén leteríthette volna a walesi játékost, ám félt, hogy ha visszatámad, a liverpooli karrierjének lőttek. Riise megpróbálta lenyugtatni a támadóját.

„Tedd le azt az ütőt, és küzdjünk meg ököllel! Gyerünk, legyen fair a bunyó!” A szöveg bejött, mert Bellamy abbahagyta a püfölést, és azt mondta, reggel 9-kor befejezik, amit elkezdtek. Riise kiemelte, hogy bizonyára sok minden történt aznap este, mert amikor kinézett az ablakon, rendőrautók villogását látta, és azt, hogy egy járőr beülteti a megbilincselt Jerzy Dudeket az egyik kocsiba.

Bellamy a spanyol menedzser utasítására bocsánatot kért, emellett nyolcvanezer fontos büntetést kapott, ám mindössze ennyivel megúszta. A Camp Nouban mindketten a kezdőben kaptak helyet, sőt, a Liverpool Bellamy és Riise góljaival verte 2-1-re a Barcelonát... A sztori érdekessége, hogy a walesi gólöröm gyanánt a szögletzászlóhoz rohant, és egy ütő mozdulatot tett, mintha golfozna, végül épp az ő gólpasszából talált be Riise, amely után már szent volt a béke.

"Bellamy odarohant hozzám, és a nyakamba ugrott a gólörömnél. Euforikus hangulatban voltunk – egy olyan pillanatot éltünk meg, amiben az ember nem gondolkodik. 

Bellamyval aznap este bebizonyítottuk, hogy félre tudjuk tenni a sérelmeinket a siker érdekében"

 – írta Riise, aki kiemelte, hogy érzelmi alapon döntött, amikor nem ütötte meg Bellamyt aznap a szállodai szobában.

John Arne Riise fontosabb sikerei:

  • Bajnokok Ligája-győztes (Liverpool, 2005)
  • 2-szeres UEFA Kupa-győztes (Liverpool, 2002, 2006)
  • Angol Ligakupa-győztes (Liverpool, 2003)
  • FA-kupa-győztes (Liverpool, 2006)
  • 2-szeres Angol Szuperkupa-győztes (2002, 2007)
  • Francia bajnok (Monaco, 2000)
  • Francia Szuperkupa-győztes (Monaco, 2001)
  • Ciprusi bajnok (APOEL, 2015)
  • Ciprusi kupagyőztes (APOEL, 2015)

A zene ennek ellenére sem áll távol a Bajnokok Ligája-győztes focistától

A sztori már csak abból a szempontból is érdekes, hogy Riise pár évvel később, ha nem is egy bárban, de a zenei világban is megcsillogtatta a tudását.  2010-ben ugyanis Morten Gamst Pedersen, a Blackburn és John Arne Riise, az akkor már a Roma norvég légiósa egy videomegosztókon fellelhető reklámban tűnt fel és énekelt.

A két válogatott focista arról győzte meg az áruházba betérő fiatalt, hogy édesség helyett inkább a gyümölcsöt válassza, mert az egészségesebb. 

Ilyen életpálya mellett, ha valakinek, akkor John Arne Riisének biztosan hihetünk.

 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!