A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

1500 tonna föld és 100 tonna kő kerül a Papp László Budapest Sportarénába

FIM Super Enduro World Championship Finals in Krakow Cody Webb 2017-18 Competition December FIM FIM Super Enduro GP Poland Krakow Motorsport Photography Poland Prestige category Speed Super Enduro SuperEnduro Tauron Arena motorcycles Horizontal CHAMPIONSH
Cody Webb (Right) from USA during of the final in Prestige category of the FIM Super Enduro World Championship 2017/2018 in Krakow's Tauron Arena. On Saturday, December 9, 2017, in Krakow, Poland. (Photo by Artur Widak/NurPhoto) (Photo by Artur Widak / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Egy év kényszerszünet után szombaton újra megrendezik a Papp László Budapest Sportarénában a SuperEnduro GP motoros világbajnoki versenysorozat magyarországi állomását.

A fővárosban harmadszor sorra kerülő esemény keddi sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a látványos és izgalmas futamok lebonyolításához a szervezők ezúttal is 1500 tonna földet, 100 tonna követ és 50 tonna faanyagot helyeznek el az aréna küzdőterén.

Hadobás Ádám, a verseny főszervezője elmondta, nehéz időszakon vannak túl, miután tavaly a koronavírus-járvány miatt nem tudták megrendezni a versenyt.

"Ennek ellenére az idén is kiemelkedő nézőszámra számítunk, csütörtökön kezdjük az építést, a pályát Németh Kornél tervezi és a megvalósítást is ő koordinálja majd" - nyilatkozta Hadobás, aki beszélt a legmagasabb, a prestige kategória nevezőiről is.

"Az utóbbi évek legerősebb mezőnye várható, benne a háromszoros világbajnok amerikai Colton Haakerrel, honfitársával, Cody Webb-bel, az aktuális vb-címvédő brit Billy Bolttal, valamint a sportág egyik legeredményesebb versenyzőjével, a lengyel Taddy Blazusiakkal. Itt lesz Budapesten a brit Will Hoare is, aki 2020-ban éppen a magyar fővárosban nyerte meg a junior vb-címet, a hazai szurkolók nagy örömére pedig Zsigovits Norbertet a junior vb-mezőnyben láthatjuk az idén" - foglalta össze a legfontosabb tudnivalókat a főszervező.

Látványos versenyre van kilátás Forrás: NurPhoto via AFP/Artur Widak/NurPhoto/Artur Widak

Hermann Henrik, a Magyar Motorsport Szövetség (MAMS) elnöke hangsúlyozta, a szervezet és az enduro szakág számára is kiemelt fontosságú a szombati esemény.

"Minden évben nagy öröm hazánkban üdvözölni a világ legjobb superendurósait, és ha lehet, még jobb, hogy talán ennek a rendezvénynek is köszönhetően egyre több élversenyzőnk van itthon" - jelentette ki, hozzátéve: az utánpótlás korosztály versenye először Budapesten volt része a programnak, de mostanra ezt a gyakorlatot külföldön is átvették, ami azt jelenti, hogy jó volt a magyar szövetség utánpótlás-neveléssel kapcsolatos gondolata.

Zsigovits Norbert 2020-ban az Európa Kupa mezőnyében nyert futamot a Papp László Budapest Sportarénában, most pedig a junior-vb mezőnyében az első, lengyelországi forduló után hatodik helyen áll az összetettben.

"Nagyon várom, hogy újra hazai közönség előtt versenyezzek, azóta is végigfut a hátamon a hideg, ha felidézem a két évvel ezelőtti hangulatot, azt az őrjöngést, amivel akkor fogadtak" - fogalmazott a motoros. Kiemelte, célja, hogy szombaton kiegyensúlyozottan, hiba nélkül versenyezzen, ha pedig - mint mondta - sikerül kihoznia magából a maximumot, akkor elégedett lesz.

Az edzésekre szombaton 11 órától kerül sor, a délutáni program pedig 16 órakor kezdődik. A rendezvény védettségi igazolvánnyal látogatható, a nézők között egy Husqvarna típusú motorkerékpárt sorsolnak ki.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!