Fontos állomásához érkezett a hazai ralisport

Rally3, rali, Oláh Gyárfás
A támogatói szerződés aláírása
Vágólapra másolva!
Névadó szponzori támogatói szerződést írt alá a napokban a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség és a V-Team Consulting Kft. együttműködésben a Platinum e-Space Hungary Zrt-vel. A megállapodás fontos állomása a hazai ralisport történetének, hiszen ennek köszönhetően a csúcskategória mellett, így már a feltörekvő tehetségeket felvonultató versenysorozat is méltó támogatóra talált.

A névadó szponzori támogatói szerződés aláírása Oláh Gyárfás, az MNASZ elnöke szerint egy rendkívül fontos előrelépés a magyar ralisport történetében.

"Mindig a Rally3 kategória adja a legnehezebb és a legnagyobb kihívást – nekünk, sportvezetőknek is, de úgy gondolom, hogy a támogatóknak is, hiszen mindenki a csúcskategóriát, a Rally 1-et és a profikat szeretné támogatni – mondta el a megállapodás kapcsán Oláh Gyárfás.

Nagyon megtisztelő számunkra, hogy a Platinum Zrt-vel együttműködve egy ilyen cégcsoport állt be a Rally3-as bajnokság mögé. Köszönettel tartozunk nekik, és mindent meg fogunk tenni azért, hogy megtalálják azokat a célokat, amiket a ralisporton keresztül szeretnének elérni velünk" – fogalmazott az elnök.

A támogatói szerződés aláírása Forrás: Platinum E-Space Hungary Zrt.

"A technikai sportok közül a Rally3-at azért tartjuk fontosnak, mert egy jó kiindulási alap és fejlődési lehetőség a fiatal generációnak.

– fogalmazott Vágó József, a V-Team Consultin Kft. ügyezetője, aki fiatalon vadászgépet vezetett, sebesség iránti szenvedélyét pedig az autósportok iránt elkötelezett fia is örökölte.

A magyar ralibajnokság a 2022-es évben nehéz menet lesz, összesen 16 futamot terveznek három kategóriában – erről már Berényi Ákos, az MNASZ rally szakági bizottság szakágvezetője beszélt.

„Fontos számunkra az utánpótlás, a Rally2 és a Rally3. Előbbi kategória nagyon megerősödött, vagy inkább úgy mondom, hogy visszatért most az a mezőny, amire számítottunk. Belevágtunk a Rally3-ba egy más lebonyolítási formában: picit rövidebb távon, de együtt a Rally2-es mezőnnyel. Ezen kívül pedig még lesz két külön Rally3-as bajnokság is – számolt be az idei versenysorozat alakulásáról Berényi Ákos. – Bízunk benne, hogy az összes futamunkat meg tudjuk majd rendezni, a jelenlegi állás szerint erre minden lehetőségünk megvan mind versenyzői, mind rendezői oldalról. Izgatottan várjuk ezt a szezont és bízunk benne, hogy év végén egy díjkiosztóval is meg tudjuk ünnepelni a

sikereket" – tette hozzá a szakágvezető.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!