A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Megvédik Hosszú Katinkát a gyanúsítgatóktól

Shane Tusup Hosszú Katinka TUSUP, Shane; Hosszú Katinka edzés edző rio 2016, olimpia 2016, Rio de Janeiro, Brazil, Brazília, XXXI. nyári olimpiai játék,
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 3. Hosszú Katinka úszó, valamint férje és edzője, Shane Tusup a Rio de Janeiró-i Olimpiai Uszodában 2016. augusztus 3-án, két nappal a riói nyári olimpia kezdete előtt. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Nemcsak Hosszú Katinka úszásáról ír a második aranyérmével foglalkozó nemzetközi sajtó. Szexizmus, doppingvádak és az amerikai úszók alkonya.
Vágólapra másolva!

A nemzetközi sajtó is kiemelten foglalkozik Hosszú Katinkával, aki 100 méter háton megnyerte második aranyérmét a riói olimpián.

A Daily Mail brit bulvárlap internetes kiadása a győzelem mellett megemlíti, hogy Katinka edzője és férje, Shane Tusup „megkérdőjelezhető módszerekkel” edzi versenyzőjét, és hogy a győzelem után „valósággal megőrült”.

Különleges stílus

A Reuters sajátos stílusúnak nevezi Hosszút, és a második arany mellett a versenyző szombati világrekordját méltatja, amellyel aranyat szerzett 400 méter vegyesen.

Az érdeklődés középpontjában Forrás: MTI/Kovács Tamás


A Slate olimpiával foglalkozó blogja ironikus hangvételű posztot közölt a Hosszú Katinkát doppingolással gyanúsítgató amerikaiakról. „Egy külföldi megdöntötte a világrekordot.

– ez a bejegyzés címe.

Érdekes szemszögből közelíti meg a témát a Guardian cikke, a női úszással foglalkozó médiát ekézve. Állítása szerint a sajtóorgánumok indokolatlanul sokat foglalkoznak a női sportolók jobbára férfi edzőivel, elvéve a reflektorfényt a versenyzőktől. (Ebbe a sorba illeszkedik Dan Hicks, az NBC kommentátorának megjegyzése, amiről mi is írtunk. Hicks azóta szánja-bánja, amit mondott.)

Az NBC közben távirati stílusban számol be Hosszú második aranyáról, majd hosszasan foglalkozik az amerikai Kathleen Bakerrel, aki csak 3 tizedmásodperccel maradt el a magyar versenyző mögött.

A Spiegel szintén tömören foglalkozik Hosszú Katinkával. A német portál cikkében inkább

az amerikai úszók sikerkorszakának alkonya

van a középpontban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!