Botrány: Kiborult az a magyar olimpikon, aki nem oltatta be magát

Schmid Julia
Vágólapra másolva!
Teljesen összetört és kiborult Schmid Julia, aki a pénteken kezdődő tokiói olimpián a kajak-szlalom versenyeken indult volna. Ám a sportoló nem volt beoltva koronavírus ellen, ezért a Magyar Olimpiai Bizottság hazaküldte őt Japánból. A csalódott és elkeseredett Schmid botrányos döntésről beszélt a Blikknek.
Vágólapra másolva!

Schmid elmondta, hogy egyáltalán nem oltásellenes. Bécsben egy állatorvosi klinikán dolgozik, tisztában van azzal, mennyire fontos a vakcina.

"Viszonylag későn szereztem meg a kvótát, sok versenyen vettem részt, és amikor lett volna lehetőségem oltatni, migrénes fejfájással küzdöttem, hánytam, ágyhoz voltam kötve.

- mondta a sportoló.

Schmid Júlia, aki nem vehet részt az olimpián Forrás: Magyar Olimpiai Biztosság

Schmid nem érti, hogy a MOB miért tette kötelezővé július 9-én azt, hogy minden magyar sportolónak kötelező oltással rendelkeznie.

Azt mondja, hogy 7 nappal az olimpia kezdete előtt kapta volna meg az első adagot, ami semmiféle védettséget nem adott volna neki.

Azt mondja, hogy nem ő lépett vissza az olimpiai indulástól, kényszerhelyzetbe hozták. E-mailben értesítették arról, hogy nem indulhat. "Azt írták, Tokióba szállítanak nekem egy adagot, majd szombaton felkerestek a MOB képviselői a hotelban.

Egy olimpiai szereplés mögött valójában nem egy-két év munkája van. Én tíz esztendeje gyakorlatilag napi kétszer edzem a civil munkám mellett. Nagyon nehéz ezt megemészteni."

Forrás: Blikk

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről