Nagy Viktor: Ez volt az utolsó meccsem, nem szégyellem a könnyeimet

NAGY Viktor Tokyo olympics Tokió 2020, 2020-as tokiói olimpiai játékok, olimpia, nyár, nyári olimpiai játékok, XXXII. nyári olimpiai játékok, 2021.08.08. Magyarország - Spanyolország, férfi vízilabda bronzmérkőzés,
Tokió, 2021. augusztus 8. Nagy Viktor kapus ünnepli a bronzérmes magyar csapat győzelmét a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia férfi vízilabdatornáján a harmadik helyért játszott Magyarország - Spanyolország mérkőzés végén a tokiói Tacumi Vízilabdaközpontban 2021. augusztus 8-án. A magyar válogatott 9-5-re győzött. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Boldog és könnyező játékosok, s egy szintén a föld felett járó szövetségi kapitány nyilatkozott a magyar újságíróknak a magyar férfi vízilabda-válogatott győztes bronzmeccse után. Nagy Viktorék 9-5-re nyertek Spanyolország ellen, és ezzel megnyerték a bronzérmet.
Vágólapra másolva!

Nagy Viktor: "Férfiasan vállalom, hogy könnyre fakasztottak a srácok.

Az egyik védésem után önzően azt kiabáltam, hogy ez az én napom.

Nagy Viktor kapus ünnepli a bronzérmes magyar csapat győzelmét a harmadik helyért játszott Magyarország-Spanyolország mérkőzés végén Forrás: MTI/Illyés Tibor

Ennyire lehettem talán önző. Öt éve azt terveztem, hogy ez lesz az utolsó meccsem. Úgy terveztem, hogy a döntőben köszönök el, de ez nem jött össze.

Az, hogy a második félidőben nem kaptunk gólt, az a csapattársaim érdeme, amit ezúton is köszönök nekik. Jó érzés úgy felülni a repülőre, hogy érmet viszünk haza. Boldog vagyok."

Manhercz Krisztián: "Nagyon jó volt a védelmünk, a végén már teljes transzban játszottunk. Ott már bejöttek a blokkok, meg Nagy Viktor védései. Ezek nekünk nagy löketet adtak, a spanyol csapatot pedig teljesen elbizonytalanították.

Az elődöntő óta sokat beszélgettünk, hogyan kellene felállni a görögök elleni vereségből.

Manhercz Krisztián (balra) és a spanyol Bernat Sanahuja a harmadik helyért játszott Magyarország-Spanyolország mérkőzésen Forrás: MTI/Illyés Tibor

Ez a 13 ember itt barátként tudott játszani, és ez óriási erőt adott nekünk. Ez az érem nagyon sokat jelent nekem, nekünk.

Sokszor mondtam, hogy olimpiai bajnok akarok lenni Tokióban. Ennek megfelelően készültem, edzettem az elmúlt öt évben. Bele kellett néha ebbe döglenünk. De most nagyon boldog vagyok."

Varga Dénes: "Ezen a meccsen Nagy Viktorért is játszottunk, küzdöttünk. Egy ilyen bronzmeccsnek az a kulcsa, hogy nyugodtak maradjunk, hogy mindenki csapatként játsszon. Jól védekeztünk, és a második félidőben a támadásaink is rendben voltak.

Varga Dénes még nem döntötte el, folytatja-e a válogatottban Forrás: MTI/Kovács Tamás

Az elmúlt másfél napban sokat beszélgettünk egymással. Lélektanilag kell megtalálni ehhez, egymáshoz a kulcsot.

Hogy velem mi lesz? Ez a győzelem talán ad nekem akkora lendületet, amely a párizsi olimpiáig elvisz."

Märcz Tamás szövetségi kapitány: "Fel kellett rázni a csapatot a vesztes elődöntő után. Mentálisan nem volt könnyű mindez, mert nagyon fájó volt a görögök ellen nem bejutni az olimpiai döntőbe. Előzetesen mindenki elfogadta volna, hogy a görögökkel kell játszani az elődöntőben.

Akik 1996-ban Atlantában nem szereztek bronzérmet, azóta fájlalják, hogy nem sikerült nekik. Most örömmel és boldogsággal, valamint jövőképpel megyünk haza, ami nagyon fontos.

Märcz Tamás szövetségi kapitány boldog lehet az olimpiai bronzérem megnyerése után Forrás: MTI/Illyés Tibor

A spanyol csapattól mindig tartani kell, sőt, az sem baj, ha előjön belőlünk a félelem. Én is erre dolgoztam rá, hogy kellő hőfokon tudjunk játszani. Reggel a szemek elkezdtek csillogni és hittel teliek lenni. Akkor már bíztam abban, hogy meg tudjuk nyerni ezt a meccset. Ki merem mondani, hogy a három legnagyobb aranyesélyes között ott volt a spanyol csapat. Ellenük soha nincs könnyű meccs. Azt se feledjük, hogy a spanyolok majdnem bejutottak a döntőbe. Talán ők is megremegtek attól, hogy érmet nyerhetnek. Mi pedig mentünk előre és végül simán győztünk. Miközben sokkal több kiállítást kellett kivédekezni, mint a spanyoloknak. De tudatosan mentünk előre és sikerült nyernünk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről