A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Franciaország a kézilabdavilág ura: a férfiak után a nők is megnyerték az olimpiát

női kézilabda döntő Oroszország - Franciaország Tokyo olympics
Tokió 2020, 2020-as tokiói olimpiai játékok, olimpia, nyár, nyári olimpiai játékok, XXXII. nyári olimpiai játékok, 2021.08.08.
Allison Pineau (FRA), Beatrice Edwige (FRA), Meline Nocandy (FRA) and Grace Zaadi Deuna (FRA) compete in Handball Women's match between France and Sweden during the Olympic Games Tokyo 2020, at Yoyogi National Stadium, on August 06, 2021, in Tokyo, Japan, Photo Julien Crosnier / KMSP (Photo by CROSNIER Julien / KMSP / KMSP via AFP)
Vágólapra másolva!
A francia női válogatott 30-25-re legyőzte az orosz csapatot a tokiói nyári olimpia kézilabdatornájának vasárnapi döntőjében. Franciaország ezzel a férfi torna után a nőit is megnyerte.
Vágólapra másolva!

Az oroszok csupán a meccs első pár percében tudtak vezetni 3-1-re, onnan a franciák elképesztő védekezésüknek és a beállóban remek teljesítményt nyújtó Pualetta Foppának köszönhetően átvették a találkozó irányítását.

Franciaország a férfi után a női tornát is megnyerte kézilabdában Forrás: KMSP via AFP/KMSP/Crosnier Julien

A szünetben még csak 15-13-ra vezettek, majd az oroszok 16-16-nál, még egyszer utoljára utolérték őket. Azonban utána zsinórban hat gólt dobva a 45. percig magabiztos előnyre tettek szert. A kiválóan védő Cléopatre Darleux és a második virágkorát érő Allison Pineau gondoskodott róla, hogy Franciaország könnyedén behúzza a győzelmet.

Olivier Krumbholz csapata végül 30-25-re nyerte meg a finálét. A legeredményesebb játékosok Pineau és Foppa voltak, akik egyaránt hét-hét gólt dobtak. Darleux 43%-on zárta az összecsapást.

Cleopatre Darleux fantasztikusan védett a második félidőben Forrás: AFP/Franck Fife

A franciák duplázása már a harmadik volt az olimpiák történetében. 1976-ban Szovjetunió, 1984-ben Jugoszlávia tudta ugyanazon az ötkarikás játékokon megnyerni mindkét nem küzdelmei során az aranyérmet.

Kézilabda, női torna:
DÖNTŐ:
Franciaország-Orosz Olimpiai Csapat 30-25 (15-13)

a 3. helyért:
Norvégia-Svédország 36-19 (19-7)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!