A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Vasárnap rendezik a 6. Canada Dry terepfesztivált a Hármashatár-hegyen. A repülőtér területén egyszerre két sportágban is bizonyíthatnak majd a sportolók. A terepduatlon mellett ugyanis terepfutóversenyt is szervez a Budapest Sportiroda.

Szeptember 8-án, vasárnap már hatodik alkalommal rendezik meg a Canada Dry terepfeszivált a Hármashatár-hegyen. A duatlonon 2,5 kilométer futás, 6 kilométer kerékpározás és újabb 2,5 kilométer futás a penzum. Elsőként a felnőttek futama rajtol 11 órakor. A szeniorok, veteránok, juniorok, az ifjúságiak és a 16 év alattiak mezőnyét 12 óra 30 perckor indítják a szervezők. A terepduatlon versenyszám egyben az országos bajnokság döntője. Itt várhatóan rajthoz áll a triatlonista Hóbor Péter és a mountainbike-bajnok Vajda Márta is.

Terepduatlon a Palóc próbák körversenysorozatán20020521terepduatlon.htmlTerepfutóverseny20020122sardagasztas.html

A terepfutók rajtjára délután 14 órakor kerül sor. A tavalyi rendszerhez hasonlóan idén is két távon lehet nevezni. A 6 és a 12 kilométeres távon egyszerre indítják a mezőnyt. A futók futás közben is dönthetnek, melyik távot teljesítik. Az első kör végén (6 km) megpihenhetnek a célba, de a rajtszámról leszedve a megkülönböztető jelzést akár futhatnak is tovább, még egy kört.

Előnevezésre szeptember 6-ig van lehetőség az iroda központjában (XIV. kerület, Dózsa György út 1-3.). A nevezési díj a duatlonra 1100, a futásra 1000 forint. Természetesen a helyszínen, a Hármashatár-hegyi repülőtéren is lehet még rajtszámot váltani. A helyszínen váltott rajtszámok 1500, illetve 1300 forintba kerülnek.

A duatlonistáknak érdemes minél előbb dönteni a részvételről, mivel a szervezők a futamokra csak az első 200-200 fő nevezését tudják elfogadni. A részletek felől a (06-1) 273-0939-es telefonszámon lehet érdeklődni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!