A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNVég Zsombor
11:20CselgáncsZsombor Veg-Aleksandar Kukolj
HUNMagyarország
12:16ÚszásSzabad 4 x 200m
HUNMagyarország
14:00KézilabdaSpanyolország-Magyarország
HUNHámori Luca
16:18ÖkölvívásAnna Hamori-Marissa Williamson
HUNKovács Richárd
17:38ÖkölvívásRichard Kovacs-Sofiane Oumiha
HUNMagyarország
21:05VízilabdaMagyarország-Japán
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Amilyen jól kezdődött számunkra pénteken a kendo Európa-bajnokság, vasárnap úgy is végződött a Körcsarnokban: az Eb-győztes női csapatunkból Király Barbara az egyéni versenyt is megnyerte, Sipos Aranka pedig bronzérmes lett.

Király Barbara eleve a verseny legnagyobb esélyesének számított, hiszen az előző két Eb-n ő nyerte az egyénit. Pénteken elévülhetetlen érdemeket szerzett abban, hogy női csapatunk Európa-bajnok lett, s kiváló formáját vasárnapra is átmentette. Ezt mi sem jelzi jobban, mint az, hogy a nap során egyetlen találatot kapott - s még ez is bírói tévedés volt. Mert a 32 között a francia Caprioglio ellen összecsapása (2-1) után a karján jól láthatóan jelezte egy piros véraláfutás, hogy az ellenfele érvénytelen felületen találta el. Király ezt követően sorrendben a francia Soulas-t 1-0-ra, a cseh Ziegelheimovát 1-0-ra, a francia Destobbeleert 1-0-ra, majd a döntőben a francia Garciát 2-0-ra verte.

A Szigetközi Junior Kendo Klub 22 éves versenyzője - mellesleg a Közgazdaságtudományi Egyetem negyedéves hallgatója - a döntő utáni első percekben elmorzsolt néhány könnycseppet vőlegénye, a férfiak között legtovább, a legjobb nyolcig jutó Erdélyi Gábor vállán, s immár négyszeres Európa-bajnokként nyilatkozott: "Rettentően elfáradtam, de nem csak most, a verseny végére. Bevallom, hogy már a csoportküzdelmek után fáradt voltam. S nem is annyira fizikailag, inkább a pszichés teher volt nagyon nagy. Mert kétszeres egyéni Európa-bajnokként a hazai közönség előtt mindenképpen illett jól szerepelnem. S a szüleimnek is szerettem volna bebizonyítani, hogy azokat a serlegeket, amiket külföldről hoztam, nem a boltban vettem! Az előző két Eb-győzelmemet külföldön nem láthatták, de most ők is itt szorítottak értem. Nagyon boldog vagyok!"

S volt még egy boldog magyar versenyző, Sipos Aranka, aki a harmadik helyen végzett. Három nyert mérkőzés után az elődöntőben ő sajnos nem bírt Garciával (0-2), de így is elégedett lehetett, hiszen az eddigi legjobb egyéni eredményét érte el:

"Jó lett volna, ha összejön a magyar házidöntő, de sajnos az elődöntőben nem voltam eléggé türelmes, és ez vereséghez vezetett. Ám a bronzéremnek is nagyon örülök, hiszen az Európa-bajnokságokon egyéniben eddig csak a legjobb nyolcig jutottam el, s reggel bizony nem gondoltam volna, hogy most érmet nyerek."

Férfi versenyzőinknek sajnos jóval kevesebb sikerélményben volt részük. A legjobb nyolc közé csupán Erdélyi Gábor verekedte be magát, aki a négy közé jutásért nagy csatában kapott ki a német Sengfeldertől. Harcosságát azonban a zsűri is értékelte, a legküzdőképesebb versenyzők között Erdélyit is díjazták. Az Eb-aranyat az olasz Mandia nyerte.

Eredmények, férfiak, egyéni: 1. Mandia (olasz), 2. Ulmer (német), 3. Sengfelder (német) és Castro (spanyol)

nők: 1. Király Barbara, 2. Garcia (francia), 3. Sipos Aranka és Destobbeleer (francia)

Fábik Tibor

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!