Vágólapra másolva!
A 2000. évi millenniumi ünnepségekre épült London Eye (London Szem) kabinját kibérelhetik a szerelmesek: a 375 fontos bérleti díj (körülbelül 140 ezer forint) fejében egy üveg pezsgőt és két poharat is kaphat a pár.

A British Airways kezdeményezésére és anyagi támogatásával épült London Eye nemrég ünnepelte ötéves születésnapját. Ma már túl vannak a hétmillió látogatón is. Minden tizedik londoni turista tesz egy tiszteletkört a világ legnagyobb óriáskerekén, amelyet nem fognak lebontani, mint ahogyan azt eredetileg tervezték.

A 32 üvegkapszula bármelyike kibérelhető, 375 font ellenében. Ezért a két felnőtt - akik legfeljebb két gyereket vihetnek még fel magukkal - egy üveg pezsgőt és két poharat kap. A kerék harminc-negyven perc alatt tesz meg egy kört.

Az óriáskerék kapszuláiban való ringatózást sokan összekötik egy-egy gyorséttermi vacsorával vagy ebéddel, a közelben lévő londoni Akvárium vagy a Salvador Dalí-kiállítás megtekintésével.

Immár közhelynek számít, hogy jó időben akár a windsori kastélyig is el lehet látni a Szemről - csakhogy Londonban ritkán van jó idő: vagy köd van, vagy esik.

A biztonsági előírások változatlanul szigorúak, bár már többen használták fel eddig is tiltakozásokra a Szemet - ahogyan a londoniak nevezik a hamar megkedvelt látványosságot -, amely előtt mindig hosszú a sor.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!