A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Féltőn vigyáz a vonalaira Kobajasi Takeru, a világ leggyorsabb evője, aki ma is tartja a felülmúlhatatlannak tűnő világrekordot: 12 perc alatt 53 és fél hot dogot falt be egy hivatalosan felügyelt versenyen.

Az 1,70 méter magas és alig 64 kilós, karcsú 27 éves fiatalember, akit a japánok "emberi cunaminak" neveznek, elmondta, hogy bár a versenyeken sokat fal, egyébként nem nagyevő. Egy hírügynökség abból az alkalomból interjúvolta meg, hogy Hongkongban megnyert egy másik evőversenyt, 100 húsos zsemlét kapott be ugyancsak 12 perc alatt.

A bajnok technikája mindkét műfajban azonos: összenyomja az eledelt, mielőtt szájába tenné, majd lenyeli, s közben vizet kortyol, hogy felpuhítsa.

Kobajasi eddig mintegy tíz evővilágversenyből került ki győztesen, nem egyszer olyan konkurenseket utasítva maga mögé, akiknek súlya és derékbősége az övének kétszerese volt.

A nagojai fiatalember közgazdasági diplomával rendelkezik és csak a véletlennek köszönheti, hogy hivatásos gyorsevővé válhatott. Diáktársainál ugyanis mindig előbb lapátolta be az ebédet, és egy gyorsfalási verseny hirdetését látva ők javasolták neki, hogy nevezzen be. Kobajasi egyből nyert, és ezzel megkezdődött új karrierje, azóta "körbeeszi a világot".

Jó evőformájához jó formáját is tartani igyekszik: hetente háromszor edz, különösen arra ügyel, hogy hasizomzata legyen szoborszerű, és odafigyel arra is, hogy ne terhelje meg a gyomrát az évi öt torna között, amelyeken részt vesz. A versenyekre készülve két hónapon át fokozatosan növeli az adagot, aztán közvetlenül előtte csökkenti, s persze a tényleges próbán fal, ahogy belefér.

A köztes időszakokban a táplálékot napi hat részletben, kisebb mennyiségekben fogyasztja, hogy ne terhelje meg túlságosan a gyomrát.

Egyébként, vallotta be a gyorsevő, ha nem is nagyevő, de szeret falatozni, főleg a szójából készült könnyű, édes tofut kedveli - a legjobban pedig a marhavelőt utálja, bár egy amerikai versenyen azt is fogyasztania kellett, méghozzá sokat.

A hot dogot és a hamburgert is kerüli, mert ártalmasnak tartja az egészségre.

Kivéve persze a versenyeket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!