A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Az előzetesen esélyesebbnek tartott csapatok sikerét hozta az NHL rájátszásának első játéknapja. Keleten a Boston gólt sem kapott a Montrealtól, míg nyugaton a kétgólos győzelem volt a módi, hiszen a Colorado, a Detroit és a Vancouver is ilyen arányban nyert.

Bostonban egy rájátszásban debütáló ifjonc volt a mérkőzés hőse, Andrew Raycroft a Bruins kapusa ugyanis 31 lövést hatástalanított, és ezzel shutoutot ért el. Érdekesség, hogy bár a nyolc keleti "rájátszó" közül a Bocsoknak volt a legrosszabb az emberelőny kihasználási mutatója, Goncsar és Knuble révén két létszámfölényes találatot is szereztek. Két éve is ugyanebben a párosításban boldogította egymást a két gárda, és akkor az utolsóként bekerülő kanadaiak lenyomták az első kiemelt Bostont, úgyhogy a vendéglátókat a visszavágás vágya is fűti. A párharc következő ütközetére magyar idő szerint szombat hajnalban kerül sor, ismét az amerikai nagyvárosban.

Coloradóban is egy hálóőrt éltetett a nép, David Aebischer az Avalanche kapusa elődjéhez, Patrick Royhoz hasonlóan ihletett formában védett, és 37 alkalommal akadályozta meg a vendégeket a gólszerzésben. A Dallas elég hamar a Lavina alá került, a Colorado ugyanis az első hét lövésből két gólt is elért. Forsberg iratkozott fel elsőként az eredményjelzőre, miután egy kipattanóból mattolta Turcót, majd Nurminen köszönt be saját kapusának, mivel öngólt nem jegyez a statisztika, így Tanguay neve mellé került a második gól. A harmadik harmad elején Sakic fonákemelése után már hátradőlhettek a hazai szurkolók, Kapanen a végén azért csak felavatatta Aebischert, de ez már csak kozmetikázásra volt elég.

A Detroit-Nashville találkozón is sokáig egy kapusról szólt a mérkőzés, hiszen a playoff-újonc Vokoun fogott, mint a piros festék a Nashville kapujában és a Detroit sztárjai sokáig tehetetlenek voltak. Mindeközben a Ragadozók villámgyorsan belemartak a Detroitba, Hall ugyanis már a tizenhatodik másodpercben betalált Legace kapujába, ráadásul Sullivan büntetőt lőhetett, de hibázott. A hat éves történetének első rájátszásbeli találkozóját vívó Nashville végül nem bírta a nyomást, és a fergeteges utolsó 20 percet produkáló Vörös Szárnyak végül Draper és Holmström góljaival négy perc alatt megfordították az állást. Sőt, hogy hazaindulás előtt még legyen miért tapsikolni a Joe Louis Arena népének, arról a cseh Lang gondoskodott, aki Maltby passzát juttatta Vokoun mögé.

Vancouverben igazi pálfordulást láthattak a hokirajongók, hiszen a Calgary ellen 4 emberelőnyös gólt szerzett a Canucks, holott a bajnokság alapszakaszában a legrosszabb mutatóval rendelkezett ebben a műfajban. "Annyit piszkáltak már minket a pocsék létszámfölényes játékunk miatt, hogy úgy döntöttünk változtatunk rajta"- avatott be minket az öltözői titkokba Brendan Morrison, aki 3 ponttal (1 gól, 2 gólpassz) zárta a kanadai derbit. Az alapszakaszt nyolc év után újra túlélő Calgary a második játékrészben ugyan gyorsan kiegyenlítette kétgólos hátrányát, de aztán Henrik Sedin gólt rúgatott Leopolddal, aki szerencsétlen mozdulatával saját kapujába juttatta a korongot, és ezzel már sínre került a Vancouver. A Flames egyébiránt pazarló bőkezűséggel tékozolta el az emberelőnyeit, egy ízben 5 a 3 ellen még kapura sem lőttek. Javítani még nem késő, erre legkorábban szombat hajnalban lesz lehetősége Szuper Levente egykori csapatának.

eredmények:
Keleti főcsoport:
Boston Bruins (2.) - Montreal Canadiens (7.) 3-0
Nyugati főcsoport:
Detroit Red Wings (1.) - Nashville Predators (8.) 3-1
Vancouver Canucks (3.) - Calgary Flames (6.) 5-3
Colorado Avalanche (4.) - Dallas Stars (5.) 3-1

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!