A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!

A 6-4-es hazai győzelemmel végződött találkozón Marleau a harmadik harmadikban ütötte a győztes gólt, amit Owen Nolan egy üreshálós találattal fejelt meg - egyébként az olimpiai bajnok kanadai válogatott tagja, a belfasti születésű szélső két góllal és egy assziszttal a találkozó legjobbjának bizonyult. Az egyenlítő gól (4-4) a finn Teemu Selanne nevéhez fűzzúdik, a "Finn Villám" akkor talált Patrick Roy hálójába, amikor 3 perc 31 másodperc telt el a harmadik harmadból.

A vendégeknél a hátvéd Rob Blake ismét duplázott - a legutóbbi két meccsen négy gólt ütött -, Peter Forsberg gólt és gólpasszt jegyzett, eddig a playoff legeredményesebb játékosa a ligában: 9 meccsen 13 pontja van 4 gól, 9 assziszt megoszlásban. Joe Sakic, az olimpia MVP-je is adott két gólpasszt, az össztermése 10 meccsen 10 pont.

A két kapus közül Roy ezúttal 34, Nabokov 29 lövést védett, utóbbi sokkal jobb teljesítményt nyújtott, mint két napja, a Pepsi Centerben, amikor egy laza nyolcast kapott...

Hiába tért vissza a csapatba Mikael Renberg és Cory Cross, a kapitány Mats Sundin hiányát így sem tudta átvészelni a Toronto Maple Leafs csapata ottawában. A hatalmas svédnek két hete eltörött a csuklója, s bár ígéri, hogy az Ottawa elleni sorozat hajrájára visszatér - már megkezdte a korcsolyázó edzéseket -, nélküle nem megy a gárdának.

Paradox módon két svéd okozta a juharlevelesek vesztét: Magnus Arvedson és Daniel Alfredsson: előbbi két, utóbbi egy gólt ütött Curtis Joseph kapujába. Patrick lalime és Curtis Joseph egyaránt 26 lövést hárított a két kapuban.

Eredmények:
Ottawa Senators - Toronto Maple Leafs 3-2 (az állás 2-1)
gól: Alfredsson, Arvedson 2, illetve Green, Roberts

San Jose Sharks - Colorado Avalanche 6-4 (az állás 2-1)
gól: Graves, Marleau, Nolan 2, Selanne, Thornton, ill. Blake 2, Forsberg, Tanguay

Ch. Gáll András

Korábban:

Egyenlített a Canadiens

Fórum:

NHL, de főleg Capitals

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!