A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Pavel Dacjuk hosszú vita után úgy döntött, hogy mégis az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Detroit Red Wingsben folytatja pályafutását. Az orosz csatár két évre 7,8 millió dollárért írt alá.

A 27 esztendős All Star-válogatot klasszis az utolsó NHL-es idényben 30 gólt ütött - ezzel holtversenyben csapata legjobbja volt -, és adott 38 gólpasszt (68 pont). Aztán a tengerentúli bérvita alatt hazájában, a Dinamo Moszkvában játszott, mi több, megfordult a januári székesfehérvári Kontinentális Kupa négyes döntőjében, ahol együttese a második helyet szerezte meg az Alba Volán-FeVita előtt és a szlovák Hkm Zvolen mögött. Ráadásul parádés cseleivel, mozgásával, gyorsaságával ízelítőt adott a magyar közönségnek, milyen a világ közvetlen élvonalában a hoki színvonala.

Amint az NHL-ben helyre állt a rend, a Detroit ajánlatot tett neki, de kevesellte azt. Megsértődött, és elfogadta az orosz milliárdos Roman Abramovics tulajdonában álló Avantgard Omszk egy évre szóló, közel 5 millió dolláros szerződését azzal a kitétellel, hogy ha az NHL-ből megfelelő ajánlat érkezik, mehet. Úgy látszik, hogy Dacjuk a Detroit évi 3,9 milliójával beéri, már csak azért is, mert két esztendő múlva, ha jól teljesít, még többet kaphat, ugyanis 2007-től maga rendelkezik játékjogával.

Közben az előidényben a tavalyi döntőt az utolsó, hetedik mérkőzésen elbukó Calgary Flames nagy csatában verte a négy összecsapás óta nyeretlen vendég Vancouver Canucks gárdáját. A legjobb Chuck Kobasew volt, aki egyszer betalált és adott egy gólpasszt.

Előidény:
Calgary Flames - Vancouver Canuck 3-2

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!