Vágólapra másolva!
Egy hónappal a profi bajnokság (MLB) rajta előtt újabb doppingvádak merültek fel Barry Bonds, az Egyesült Államok legismertebb baseballsztárja ellen. 

A hónap során megjelenő, Árnyjáték című könyv szerzője ugyanis azt írja, hogy a 41 éves klasszis rendszeresen élt anabolikus szteroidokkal és növekedési hormonnal, ezeket edzőjén, Greg Andersonon keresztül kapta a hírhedt BALCO-laborból. A bizonyítékokkal alátámasztott állítások szerint a 2001-ben elért, 73 hazafutásos rekordját tiltott szerek segítségével állította fel.

A 708 homerun-nál tartó Bonds az idei szezon után visszavonul, de addig még jó esélye van megdönteni a legendás Babe Ruth egyéni csúcsát (715), sőt Hank Aaron MLB-rekordját (755) is.

A BALCO-botrány decemberi ítélethirdetése alapján a labort vezető Victor Conte négy hónapos börtönbüntetést kapott, majd ugyanennyi ideig háziőrizetben lesz, ezen kívül pénzbírságot fizet. Andersont hat hónap szabadságvesztéssel sújtották. Bonds korábban elismerte, használta a BALCO termékeit, állítása szerint azonban nem tudta, hogy doppingszereket fogyasztott.

Mindent egy helyen az Eb-ről