Vágólapra másolva!
Mindössze két mérkőzést rendeztek az NHL legutóbbi játéknapján és mindkettőn hazai győzelem született, a Detroit Red Wings két emberhátrányos találattal verte a Dallast, míg a Los Angeles Kings büntetőkkel bizonyult jobbnak a New Jerseynél.

Öt mérkőzés óta nyeretlen volt a Red Wings, amely a liga legpocsékabb mutatójával rendelkezik az emberelőnyök kihasználása terén, így jobban odafigyeltek a létszámhátrányos szituációkra, ami azt eredményezte, hogy két esetben is akkor mattolták a Dallast, amikor eggyel kevesebben voltak a jégen.

A harmadik harmadban előbb Kris Draper, majd Mathieu Schneider volt eredményes hátrányból, így hiába szerzett vezetést Antti Miettinen révén a Stars, megszakadt a hármas győzelmi sorozata. A Vörös Szárnyak kapujában Dominik Hasek 20 védést mutatott be, ebből jópárat az utolsó percben, amikor Marty Turcót levitte a vendégcsapat és Draper kiállítása miatt 6 a 4-ben támadhatott az egyenlítésért a Stars.

A New Jersey Devils kétszer is vezetett a Los Angeles ellen, a végén mégis a kaliforniai gárda örülhetett. A Devils mindkét gólját előnyben szerezte, de Lubomir Visnovsky és Michael Cammalleri réven mindig volt válasza a Királyoknak, utóbbi pályafutása 100. pontját szerezte, és nagyon megy neki hazai pályán, idei kilenc találatából nyolcat otthon lőtt. A szétlövésben a szlovén újonc, a 19 éves Anze Kopitar döntött, az ifjú titán Cammalleri góljánál előkészítőként szerepelt, így 23 pontjával vezeti az elsőévesek rangsorát.

eredmények:
Detroit Red Wings - Dallas Stars 2-1 (0-0, 0-1, 2-0)
gól:
Draper (43:03, emberhátrányból), Schneider (52:13, eh.), illetve Miettinen (26:22)

Los Angeles Kings - New Jersey Devils 3-2 (0-0, 2-2, 0-0, 1-0) - szétlövés után
gól:
Visnovsky (25:07), Cammalleri (37:56, emberelőnyből), Kopitar (65:00, győztes büntető), illetve Gionta (20:16, ee.), Zajac (33:56, ee.)

[origo]

Mindent egy helyen az Eb-ről