A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Őrült meccs és utolsó másodperces győztes tripla az NBA csúcsrangadóján

Golden State Warriors v Houston Rockets - Game Seven GettyImageRank1 People SPORT HORIZONTAL Basketball - Sport Looking USA Texas Houston - Texas Two People Photography Facial Expression Golden State Warriors Houston Rockets - Basketball Team NBA Toyota C
HOUSTON, TX - MAY 28: Stephen Curry #30 of the Golden State Warriors reacts as James Harden #13 of the Houston Rockets looks on in the third quarter of Game Seven of the Western Conference Finals of the 2018 NBA Playoffs at Toyota Center on May 28, 2018 in Houston, Texas. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Ronald Martinez/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) papíron talán két legerősebb csapata találkozott a legutóbbi játéknapon, amikor a kétszeres címvédő Golden State Warriors a Houston Rockets csapatát fogadta, a színvonal és az izgalmak pedig nem okoztak csalódást. De nem csak ez az összecsapás volt fontos.

2018 tavaszán a Golden State és a Houston vívta a nyugati főcsoportdöntőt, és mindenki biztos volt abban, hogy amelyik együttes ezt a párharcot nyeri, az lesz később a bajnok. A Warriors vérrel, verítékkel, hét meccsen jutott tovább, a fináléban pedig a várakozásoknak megfelelően megsemmisítette a Clevelandet.

Azóta egy kicsit változtak az erőviszonyok, de senkit nem lepne meg, ha a két csapat ismét találkozna egymással a nyugati döntőben.

Persze addig van még egy alapszakasz, ahol szintén összecsapnak, ekkor pedig kosárünnep van.

Ezúttal a Warriors játszott otthon, és eleinte úgy tűnt, simává teszi a rangadót. Az első negyed után 12, félidőben már 17 pont volt a hazaiak előnye. Ebből aztán tizenegyet eltüntetett a Rockets a harmadik játékrész végére, a negyedikben utolérte ellenfelét, az ezúttal is embertelen formában játszó James Harden egy perccel a vége előtt egy hárompontossal egyenlíteni is tudott. Jöhetett a hosszabbítás, ahol folyamatosan változott a vezető kiléte,

majd egy másodperccel a vége előtt ismét jött Harden, aki kétpontos hátrányban bevágott egy hatalmas triplát (saját részéről a tizediket a meccsen), így végül egy ponttal, 135-134-re győzött a Rockets.

Harden zsinórban ötödik meccsén szórt minimum 40 pontot (44-nél állt meg), valamint sorozatban másodszor szerzett tripla duplát (15 gólpassz, 10 lepattanó), a tavalyi MVP jelenleg az NBA legjobb formában lévő játékosa.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

@jharden13 wins it for the @houstonrockets in OT with this triple!

NBA (@nba) által megosztott bejegyzés,

Nem csak ez a meccs tartogatott pikantériát. A San Antonio Spurs a listavezető Toronto Raptorst fogadta, ami a tavalyi Kawhi Leonard-dráma miatt ígérkezett izgalmasnak. A kiscsatár az előző szezonban faképnél hagyta a Spurst, megtagadta a játékot, végül az együttes Danny Greennel együtt DeMar DeRozanért Torontóba cserélte. A két játékos az üzlet óta most először lépett pályára San Antonióban, és nem meglepő módon teljesen ellentétesen fogadta őket a közönség: Greent ünnepelték, Leonardot viszont fújolták már a bemutatásnál is.

Sőt, Leonard megkapta az "Áruló!" ("Traitor!") rigmust is, amikor büntetőt dobott.

A hazaiak számára egyébként tökéletesen alakult a "bosszúmeccs", mivel végül 125-107-re győztek, éppen az extorontós DeRozan vezetésével, aki pályafutása első tripla dupláját (21 pont, 14 lepattanó, 11 gólpassz) érte el.

Az este harmadik mérkőzésén a nyugati éllovas Denver Nuggets a 36 pontos Jamal Murray és a 26 pontos Nikola Jokics vezetésével 117-113-ra győzött a Sacramento Kings vendégeként.

Eredmények:
Golden State Warriors-Houston Rockets 134-135 - hosszabbítás után
San Antonio Spurs-Toronto Raptors 125-107
Sacramento Kings-Denver Nuggets 113-117

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!