A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Pillanatokra tudta megállítani a 229 centis kosaras a legújabb sztárt

UCF v Duke GettyImageRank2 BASKETBALL
Tacko Fall blokkolja Zion Williamsont
Vágólapra másolva!
Amerikában dübörög a March Madness, az egyetemi kosárbajnokság rájátszása. Az első helyen kiemelt Duke, Zion Williamson csapata a második körben a UCF Knights csapatával került össze, és nem sokon múlt, hogy ez legyen a sztárcsapat utolsó meccse.

Zion Williamson az egyetemi bajnokság legnagyobb sztárja, minden bizonnyal a drafton őt viszi el majd első helyen valamelyik NBA-csapat.

Egy szörnyeteg, aki rászabadult Amerikára

A sportok világában a szupertehetséges fiatalokra mindig óriási nyomás nehezedik. Akarva-akaratlanul is kikiáltják őket a követező X-nek vagy Y-nak, és rögtön hatalmas reményeket fűznek hozzájuk. Amerikában ez hatványozottan igaz, rengeteg a példa. LeBron James volt az „új Jordan", Sidney Crosby az „új Gretzky", aztán az idő eldönti, hogy ezek a párhuzamok megállják-e a helyüket.

Zion és a csapat másik sztárja, R.J. Berrett új kihívással találta szemben magát, a szenegáli Tacko Fall személyében. A 229 centis kosaras az NCAA legmagasabb játékosa. A Duke végül nagyon közel került a kieséshez, 14 másodperccel a vége előtt még a UCF vezetett, a drámai hajrá előtt.

"Zion és R.J. győzni akarásával nehéz mit kezdeni" - mondta a Duke legendás edzője, Mike Krzyzewski.

Zion 14 másodperccel a vége előtt Fall mellett szerzett kosarat, 75-73-nál, de a szenegáli szabálytalan volt, ezért még járt egy büntető a Duke-nak. Zion ezt kihagyta, de a kipontozódott Fall nélkül védekező UCF-játékosok között leszedték a lepattanót és egy kétpontossal átvették a vezetést. Az utolsó pillanatokban Aubrey Dawkins rontott a lepattanó után, aki egyébként 32 ponttal zárt, így a UCF 76-75-re kikapott és kiesett.

Zion Williamson 32 ponttal és 11 lepattanóval zárt, Barrett 16 pontot dobott.

Tacko Fall 15 pontig jutott, és hat lepattanót szedett.

Tacko Fall blokkolja Zion Williamsont Forrás: AFP/2019 Getty Images/Kevin C. Cox

"Soha nem játszottam ilyen játékos ellen, de sikerült ezt is megoldanunk" - mondta Fallról Barrett. "229 centi magas, meg kellett találnunk az ellenszerét, de le a kalappal előtte, jó meccset játszott" - tette hozzá Williamson.

Tacko és Zion:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Zion and Tacko Fall are going at it right now.

House of Highlights (@houseofhighlights) által megosztott bejegyzés,

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!