NBA - A Celtics újra legyőzte a címvédőt

Boston Celtics v Toronto Raptors - Game Two GettyImageRank2 SPORT nba BASKETBALL
LAKE BUENA VISTA, FLORIDA - SEPTEMBER 01: Kyle Lowry #7 of the Toronto Raptors and Daniel Theis #27 of the Boston Celtics fight for a rebound during the fourth quarter in Game Two of the Eastern Conference Second Round during the 2020 NBA Playoffs at The Field House at ESPN Wide World Of Sports Complex on September 01, 2020 in Lake Buena Vista, Florida. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Mike Ehrmann/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Boston Celtics kedden újra nyert a címvédő Toronto Raptors ellen, és ezzel 2-0-ra vezet a két csapat párharcában az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) Keleti főcsoportjának elődöntőjében.

A bostoniak főként Jayson Tatum 34 pontjával és Marcus Smartnak az utolsó negyedben dobott öt triplájával gyűrték le a kanadai gárdát. A Celtics mellett szól, hogy 3-0-ra áll a Toronto ellen az NBA újraindulása óta, az egész szezont tekintve pedig 5-1-re vezet.

Nyugaton kevés pontot és drámai végjátékot hozott a Denver-Utah negyeddöntő utolsó, hetedik felvonása: a Nuggets szerb ásza, a 30 pontos Nikola Jokic 27 másodperccel a vége előtt alakította az eredményt 80-78-ra, majd a Jazz két labdabirtoklásból sem dobott kosarat. A dudaszó pillanatában Mike Conley triplakísérlete épphogy kiszédült a gyűrűből.

A Denver lett az NBA történetének a 12. csapata, amely 3-1-es hátrányból megfordított egy párharcot, és a nyugati elődöntőben a Los Angeles Clippersszel találkozik.A liga 2019/20-as szezonja a floridai Disney World szórakoztatóközpontban fejeződik be zárt kapuk mögött, teljes elszigeteltségben, egy úgynevezett buborékban. A csapatok négy győzelemig tartó párharcokat vívnak egymással, a finálé legkésőbb október 13-án zárul.

Keleti főcsoport, elődöntő: Toronto Raptors-Boston Celtics 99-102
A párharc állása: 0-2

Nyugati főcsoport, negyeddöntő: Denver Nuggets-Utah Jazz 80-78
A párharc továbbjutója a Denver 4-3-as összesítéssel

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!