Tom Brady 44 évesen is képes olyanra, amire soha korábban a karrierje során

Miami Dolphins v Tampa Bay Buccaneers GettyImageRank2 nfl Horizontal SPORT AMERICAN FOOTBALL
TAMPA, FLORIDA - OCTOBER 10: Tom Brady #12 of the Tampa Bay Buccaneers looks to pass during the third quarter against the Miami Dolphins at Raymond James Stadium on October 10, 2021 in Tampa, Florida. Mike Ehrmann/Getty Images/AFP (Photo by Mike Ehrmann / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A Buffalo Bills némi meglepetésre simán, 18 ponttal győzött a Kansas City Chiefs vendégeként a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) alapszakaszának vasárnapi rangadóján. Tom Brady, a Tampa Bay Buccaneers veterán irányítója újabb nagy mérkőzésen van túl.

Az Amerikai főcsoport előző szezonbeli két legjobb csapata januárban a konferencia döntőjében találkozott egymással legutóbb, és akkor a 2019-es szezon bajnoka, a Chiefs nyert, most azonban a Bills jobb volt és sokkal kevesebb hibával játszott, így már a szünetben 24-13-ra vezetett, végül pedig 38-20-ra győzött.

A találkozón - amelynek szünete több mint egyórásra nyúlt a heves esőzés és villámlások miatt - a vendégek irányítója, Josh Allen 315 yarddal három touchdown-átadással zárt, és futott egy touchdownt, míg a másik oldalon Patrick Mahomes 272 passzolt yardja és két td-átadása mellett kétszer is eladta a labdát.

Tampában a hatszoros bajnok, 44 éves Tom Brady varázsolt - újból. A zseniális irányító ezúttal pályafutása 22. szezonjában, a 350. mérkőzésén először produkált olyan meccset, amikor egyszerre jutott 400 passzolt yard fölé, és osztott ki 5 touchdown-átadást, mindezt eladott labda nélkül.

A Green Bay Packers hosszabbítás után győzte le a házigazda Cincinnatti Bengalst úgy, hogy a rendes játékidő hajrájában és a ráadásban összesen öt mezőnygól-kísérlet maradt ki, amelyek közül mind győzelmet ért volna. A győzelmet aztán a korábban hármat rontó Mason Crosby szerezte meg a Packersnek egy 49 yarsos mezőnygóllal.

Los Angelesben a Chargers pontgazdag mérkőzésen győzte le a 47-42-re a Cleveland Brownst. A vendégek irányítója, Baker Mayfield karrierje mindössze negyedik szezonjában már a harmadik olyan mérkőzését vesztette el, amikor csapata legalább 42 pontig jutott. A másik oldalon viszont Justin Herbertnek volt oka az örömre: a Super Bowl-érában ugyanis Patrick Mahomes mellett ő lett a második irányító, aki első 20, kezdőként lejátszott meccsén elérte a 40 TD-átadást, és 15 alatt tartotta az eladott labdái számát.

Eredmény, 5. játékhét:
Carolina Panthers-Philadelphia Eagles 18-21
Cincinnati Bengals-Green Bay Packers 22-25 - hosszabbítás után
Houston Texans-New England Patriots 22-25
Jacksonville Jaguars-Tennessee Titans 19-37
Minnesota Vikings-Detroit Lions 19-17
Pittsburgh Steelers-Denver Broncos 27-19
Tampa Bay Buccaneers-Miami Dolphins 45-17,
Washington Football Team-New Orleans Saints 22-33
Las Vegas Raiders-Chicago Bears 9-20
Los Angeles Chargers-Cleveland Browns 47-42
Arizona Cardinals-San Francisco 49ers 17-10
Dallas Cowboys-New York Giants 44-20
Kansas City Chiefs-Buffalo Bills 20-38
korábban közölt eredmény:
Atlanta Falcons-New York Jets 27-20
csütörtökön játszották:
Seattle Seahawks-Los Angeles Rams 17-26

Mindent egy helyen az Eb-ről