Újabb klubrekordot ért el a Phoenix Suns az NBA-ben

Phoenix Suns v Utah Jazz GettyImageRank2 Color Image nba Horizontal SPORT BASKETBALL
SALT LAKE CITY, UTAH - APRIL 08: Devin Booker #1 of the Phoenix Suns drives past Royce O'Neale #23 of the Utah Jazz during the first half of a game at Vivint Smart Home Arena on April 08, 2022 in Salt Lake City, Utah. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Alex Goodlett/Getty Images/AFP (Photo by Alex Goodlett / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Elsősorban a 33 pontot dobó Devin Booker remeklésének köszönhetően, a ligaelső Phoenix Suns 17 pontos hátrányt ledolgozva győzött a Utah Jazz vendégeként az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) legutóbbi játéknapján.

Booker mellett az irányító Chris Paul is remekelt, aki 16 ponttal és ugyanennyi gólpasszal zárt. A Phoenix sikerhez nagyon kellett a negyedik negyed parádéja, amikor a vendégek egy 26-6-os sorozatta megfordították a meccset. A Suns néhány nappal azt követően, hogy a franchise történetében először 63 mérkőzést nyert ezúttal klubrekordot jelentő 32 idegenbeli sikerrel (és csupán 9 vereséggel) zárta az alapszakaszt. Az arizonai csapat hazai mérlege szinte ugyanilyen, a Footprint Centerben 32-8-cal áll a csapat.

Újabb 10 pluszos győzelmi sorozatban a Suns:

A Brooklyn Nets a Cleveland Cavaliers legyőzésével beérte riválisát a Keleti főcsoport tabelláján, és át is veheti a hetedik helyet a Cavstől, ha az utolsó fordulóban legyőzi az Indiana Pacerst.

A Chicago Bulls sorozatban negyedik vereségét szenvedte el, míg a címvédő Milwaukee Bucks a Detroitot verte idegenben főleg a 30 pontot és 13 lepattanót szerző Jannisz Anteteounmpo vezérletével. Amennyiben a Görög Szörny a Cleveland elleni utolsó meccsen legalább 35 pontot szerez, úgy elérheti a 30 pontos átlagot (most 29,9-en áll), ami a franchise történetében eddig csak Kareem Abdul-Jabbarnak sikerült.

Bizony, Jannisz passzolni is tud:

A Dallas Mavericks irtózatosan megverte a Portlandet, az 50 pontos sikerből a szlovén Luka Doncic 39 ponttal és 11 lepattanóval vette ki a részét, valamint megkapta szezonbeli 16. technikai hibáját, ami automatikusan egy meccses eltiltást jelent.

39 pont 3 negyed alatt szép teljesítmény:

Eredmények:
Utah Jazz-Phoenix Suns 105-111
Detroit Pistons-Milwaukee Bucks 101-131
Washington Wizards-New York Knicks 92-114
Brooklyn Nets-Cleveland Cavaliers 118-107
Toronto Raptors-Houston Rockets 117-115
Chicago Bulls-Charlotte Hornets 117-133
Miami Heat-Atlanta Hawks 113-109
Dallas Mavericks-Portland Trail Blazers 128-78
Los Angeles Lakers-Oklahoma City Thunder 120-101

Mindent egy helyen az Eb-ről