Vágólapra másolva!
Sérülése után Juhász Dorka továbbra sem játszhatott, csapata, a Minnesota Lynx viszont nélküle is győzelemmel kezdte a rájátszást a WNBA-ben. Az észak-amerikai női kosárlabda-bajnokság egy másik rájátszásmeccsén a legnagyobb tehetségnek tartott Caitlin Clark élt át ijesztő pillanatokat.

A Minnesota Lynx kosárlabdacsapata a New York Liberty mögött második helyen zárta az alapszakaszt, így a második kiemeltje a WNBA playoffjának, amelynek nyitókörében a Phoenix Mercuryvel találkozik. Az egyik fél második sikeréig tartó negyeddöntős párharc első mérkőzésén nagyszerűen kezdett a házigazda Lynx, amely a második negyed közepén már 24 ponttal vezetett. A folytatásban aztán magára talált a 42 éves Diana Taurasi vezette Phoenix és a negyedik negyed közepére beérte a riválisát, sőt, rövid időre a vezetést is átvette. A hajrában a Minnesota megrázta magát és végül 102-95-re nyert – írta az MTI. A rájátszás első körében a második mérkőzést közép-európai idő szerint csütörtökön 3.30-kor rendezik szintén Minneapolisban.

Indiana Fever, Caitlin Clark, kosárlabda, WNBA
Caitlin Clark ijesztő pillanatokat élt át az első rájátszásmeccsén az észak-amerikai női kosárlabda-bajnokságban
Fotó: Getty Images via AFP / 2024 Getty Images

Caitlin Clark szemsérülést szenvedett az észak-amerikai női kosárlabda-bajnokság rájátszásában

A Lynx mellett a New York Liberty, a Las Vegas Aces és a Connecticut Sun kezdte győzelemmel a rájátszást. A Connecticut Sun az Indiana Fever ellen győzött 93-69-re hazai pályán, a vendégeknél az újoncként a rekordokat sorra megdöntögető Caitlin Clark 11 pontig, 4 lepattanóig és 8 asszisztig jutott. Ezek egyáltalán nem jelentenek rossz mutatókat, de Clark ezúttal nem teljesített olyan jól, ahogyan a szurkolók megszokhatták tőle. 

Ennek oka részben az lehetett, hogy a mérkőzés elején DiJonai Carrington nemes egyszerűséggel belenyúlt az ellenfél jobb szemébe, és Clark onnantól kezdve, az ápolás után tulajdonképpen félvakon játszott.

Ide kattintva megnézhetik, milyen színű lett a 22 éves Caitlin Clark szeme az eset után, ITT pedig videót is megtekinthetnek a büntetlenül maradt esetről. Clark ugyanakkor a mérkőzést követő sajtótájékoztatón nem használta kifogásként a visszafogottabb teljesítményére a sérülését.

Kapcsolódó cikkek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!