Vágólapra másolva!
Az NFL-ben szereplő San Francisco 49ers játékosát, Ricky Pearsallt mellbe lőtték egy rablási kísérlet során szombaton. Az amerikai sportoló csodával határos módon vészelte át a támadást, ugyanis másnap már a kórházat is elhagyhatta.

Pearsall szombat délután egyedült sétált a San Franciscó-i Geary Boulevardon, amikor egy mindössze 17 éves tinédzser fegyverrel akarta kirabolni őt. A szóváltást követően a fiatalkorú támadó mellkason lőtte az NFL-játékost, az incidens során mindketten megsérültek. Pearsall súlyos, de stabil állapotban került kórházba, ám szinte csodával határos módon másnap már kiengedték. 

A 23 éves sportoló édesanyja a közösségi médiában beszámolt róla, hogy a golyó a fia hátán keresztül repült ki a testéből, így nem sebesítette meg a létfontosságú szerveit.

A 17 éves elkövetőt még szombaton őrizetbe vették, a vádemelés pedig a fiatalkorúak bíróságán történik majd.

Dulakodás alakult ki Mr. Pearsall és a gyanúsított között, és a gyanúsított fegyveréből leadott lövések az áldozatot és az elkövetőt is megsebesítették" - 

mondta a San Franciscó-i rendőrség főnöke, William Scott, aki a 17 éves támadó állapotáról nem adott tájékoztatást.

A San Francisco 49ers csapata az áprilisi NFL-draft első körében a 31. helyen választotta Pearsallt, aki az előző idényben a Floridai Egyetemen nyújtott remek teljesítményt. A 23 éves játékos 2022-ben az Arizona State államból igazolt Floridába, ahol 2019 és 2021 között szerepelt.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!