Vágólapra másolva!
A vasárnapi Miami-Jacksonville NFL-meccs előtt a rendőrök megállították, majd bilincsbe is verték a "Delfinek" elkapóját, a Kansassel korábban Super Bowl-t nyert Tyreek Hillt. Szerencsére hamar tisztázódtak a dolgok, de a történetnek ezzel még koránt sincs vége.

A Miami-Dade-i rendőröket képviselő szakszervezet hétfői közleményében azt állította, hogy Tyreek Hill „nem volt együttműködő”, és csak azért „irányították” a földre, miközben bilincsben volt a Miami Dolphins vasárnapi mérkőzése előtti őrizetbe vétele során, mert megtagadta a leülésre vonatkozó parancsot.

A tegnapi (vasárnapi - a szerk.) Dolphins-meccs előtt történt egy incidens, amely során Tyreek Hillt bilincsbe verték, mielőtt elengedték volna. Először is tisztázzuk, soha nem volt letartóztatva. Rövid időre őrizetbe vették a rendőrök a saját biztonsága érdekében, miután oly módon vezetett, amellyel nagy veszélynek tette ki magát és másokat is”

- írta Steadman Stahl, a Dél-Floridai Rendőrség Jótékonysági Egyesületének elnöke a közleményben, amelyet Andy Slater újságíró osztott meg az X-en.

„Amikor megállították, Hill úr nem volt azonnal együttműködő a helyszínre kiérkező rendőrökkel, akik a szabályoknak megfelelően és a saját közvetlen biztonságuk érdekében bilincsbe verték Hill urat. Mr. Hill, aki továbbra sem volt együttműködő, nem volt hajlandó a földre ülni, ezért a földre terelték” - tette hozzá Stahl. „Miután a helyzet néhány percen belül rendeződött, Hill úrnak két közlekedési idézést adtak ki, majd szabadon távozhatott”.

Jacksonville Jaguars v Miami Dolphins
Fotó: Getty Images via AFP / Getty Images via AFP/2024 Getty Images

Jeff Darlingtonnak, az ESPN munkatársának hétfőn azt mondták a forrásai ez ügyben, hogy Hill gondatlan vezetésért és a biztonsági öv megsértéséért kapott idézést. A Dolphins másik játékosát, Calais Campbellt is feltartóztatták, amikor megállt a helyszínen, hogy támogatást nyújtson Hillnek, de ő nem kapott idézést, mondták el a források Darlingtonnak.

Hill az őrizetbe vételről így nyilatkozott: „Mi lett volna, ha nem Tyreek Hill vagyok? Vasárnap a Miami-Dade Rendőrség közleményt adott ki, mely alapján „az incidenssel kapcsolatos összes részlet azonnali felülvizsgálatát” kezdeményezték. 

Három órával később bejelentette a hatóság, hogy az egyik érintett rendőrt „adminisztratív feladatokra helyezték, amíg a vizsgálatot lefolytatják”.

Stahl így fogalmazott: „Amíg megvárjuk, hogy a nyomozás lefolytassa a vizsgálatot, a jelenlegi ismereteink alapján kiállunk tisztjeink tettei mellett, de várjuk a további nyílt kommunikációt a továbbiakban. Miközben biztosak vagyunk a Hill úr megállításához vezető akciókban, mint minden vizsgálat esetében, meg fogjuk várni, hogy minden tény kiderüljön, valamint Hill úrnak bármilyen magyarázata lehet a tetteire, amelyek ezt a szerencsétlen incidenst elindították.” - mondta.

Hill játszott a Dolphins 20-17-es győzelmében a Jacksonville Jaguars ellen, és 130 yardot tett meg a mérkőzésen, valamint 80 yardos touchdownt szerzett - karrierje leghosszabb touchdownját. A játék után Hill úgy ünnepelt, hogy a kezeit a háta mögé tette, miközben csapattársa, Jaylen Waddle „feltartóztatta” őt.

A meccs után Hill azt mondta, nem tudja, miért eszkalálódott a helyzet. Azt mondta, „fogalma sincs”, hogy a rendőrök miért tették rá a bilincset, és azt mondta, nem volt tiszteletlen, és nem használt trágár szavakat a rendőrökkel szemben. „Jelenleg még mindig próbálom összerakni az egészet... Még mindig nem tudom, mi történt” - mondta a meccs után. „De szeretném ezt a platformot arra használni, hogy elmondjam: 'Mi lett volna, ha nem én vagyok Tyreek Hill?'. A legrosszabb forgatókönyv, tudod?... Én arra szeretném használni ezt a platformot, hogy kitaláljam, hogyan fordítsuk meg ezt a dolgot, és tegyük pozitívvá az én részemről és Miami-Dade számára, és tegyünk valami pozitív dolgot a közösségért. 

Ez nehéz. Nem akarom a faji hovatartozást belevinni, de néha eléggé bizonytalanná válik, amikor ezt teszed. Mi lenne, ha nem Tyreek Hill lennék? Isten tudja, mit tettek volna azok a srácok. Csak biztos akartam lenni benne, hogy azt teszem, amit a nagybátyám mindig mondott, hogy ha ilyen helyzetbe kerülsz - tedd a kezed a kormányra, és csak figyelj.”

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!