Vágólapra másolva!
A Washington Capitals orosz sztárja, Alekszandr Ovecskin megszerezte 700. gólpasszát az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) a vendég Vegas Golden Knights ellen 4-2-re megnyert keddi mérkőzésen. A minnesotai kapus, Filip Gustavsson pedig fantasztikus góllal hívta fel magára a figyelmet.

A minnesotai kapus, Filip Gustavsson állította be a 4-1-es végeredményt a St. Louis Blues otthonában.

Minnesota WIld v St Louis Blues, Minnesotai kapusgól
Minnesotai kapusgól: Filip Gustavsson betalált
Fotó: Getty Images via AFP / Getty Images via AFP/2024 Getty Images

Minnesotai kapusgól

Ő a 15. hálóőr, aki gólt szerzett az NHL-ben, és a tizedik, aki ténylegesen betalált, nem pedig utolsó hozzáérőként volt eredményes.

A philadelphiai Ron Hextall kétszer, a New Jersey-i Martin Brodeur pedig háromszor volt gólszerző.

Ovecskin 700. gólpassza

A Stanley Kupa-győztes sztár a 60. játékos, aki elérte ezt a határt, ugyanakkor vele együtt csak hatan vannak, akik a 700 assziszt mellett lőttek 700 gólt is: Wayne Gretzky, Gordie Howe, Jaromir Jagr, Phil Esposito és Marcel Dionne.

A fővárosiak kapusa, Logan Thompson - aki tavaly éppen a Vegasszal volt bajnok, és idén nyáron érkezett a Golden Knightstól - 24 védéssel vette ki részét a sikerből - írja az MTI.

A Calgary Flames elsősorban Matt Coronato duplájával verte 3-1-re a Chicago Blackhawkst, így négy győzelemmel kezdte a szezont, ezzel klubcsúcsot állított be. A kanadai együttes az 1993/94-es és a 2009/10-es kiírásban rajtolt négy diadallal.


 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!