Vágólapra másolva!
Közel 30 év után kiengedhetik a börtönből az életfogytiglanra ítélt Daniel Greent, akit korábban bűnösnek találtak Michael Jordan édesapjának 1993-as megölésében.

Michael Jordan talán minden idők legjobb kosárlabdázója. Mégis van olyan időszak a pályafutásában, amelyik a mai napig sokak számára érthetetlen, mégpedig az első visszavonulása és a másfél éves szünet 1993 és 1995 között. A legendás kosaras világszerte megdöbbentette a szurkolókat, amikor 1993-ban először visszavonult. Jordan a pályafutása csúcsán volt, három egymást követő szezonban vezette bajnoki címig a Chicago Bullst.

A döntésében szerepet játszott édesapja meggyilkolása, valamint az, hogy állítása szerint elveszítette a szenvedélyét a kosárlabda iránt. Jordannek édesapja volt a legjobb barátja és a mentora is, így nem csoda, ha rettenetesen megrázták a történtek. 

A Chicago Bulls legendás játékosa most is nehéz napokat élhet meg, ugyanis a TMZ azt írja, hogy közel 30 év után kiengedhetik a börtönből az életfogytiglanra ítélt Daniel Greent, akit korábban bűnösnek találtak Jordan édesapjának megölésében. 

Daniel Green (elöl középen) és Larry Demery (sapkában), James Jordan gyilkosai 
Fotó: Charlotte Observer 

James Raymond Jordant 1993- július 23-án fegyveresek ölték meg, amikor golfozás után, egy út mellett félreállva aludt egyet a kocsijában. A rablóknak megtetszett Jordan édesapjának Lexusa, ezért álmában lelőtték, és elvitték az autóját. Az ügyészek szerint Green odasétált a járműhöz, és tüzet nyitott Michael Jordan édesapjára.

Az estet után az akkor 18 éves Daniel Greent életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték Jordan apjának megölése miatt, most azonban a bíró, aki az 1996-os perben elnökölt, Green feltételes szabadlábra helyezését kérte, ugyanis attól tart, hogy nem az igazi gyilkos került a rácsok mögé. 

Gregory Weeks, aki az 1996-os gyilkossági tárgyalást vezette, kérvényt nyújtott be az Észak-Karolina állami feltételes szabadlábra helyezési bizottsághoz, amelyben arra kérte a bizottságot, hogy engedjék szabadon Daniel Greent, akit bűnösnek találtak Jordan apjának megölésében a félresikerült rablás során.

A bíró szerint egy igazságügyi vérszakértő elmulasztott nyilvánosságra hozni olyan kulcsfontosságú bizonyítékokat, amelyek kétségessé tehették volna, hogy Green valóban bűnös-e. Weeks szerint a szakértő tanú nem mondta el a bíróságnak, hogy az autóban talált vérből származó tesztek negatív és/vagy nem meggyőző eredményt hoztak, ez pedig megváltoztathatta volna a tárgyalás kimenetelét.

James Raymond Jordan és a fia, a legendás Michael Jordan
Fotó: Cluchpoints

A 49 éves Greent, aki 18 éves volt, amikor James Raymond Jordant megölték, életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték és jelenleg az észak-karolinai börtönben tölti büntetését.

Ez sokat elmond erről az ügyről, rendkívül hálás vagyok 

– mondta telefonon nyilatkozva Green az ABC csatornának, aki jelentős lépésnek nevezte a bíró szabadlábra helyezési kérelmét. 

A feltételes szabadlábra helyezésért felelős tisztviselők most várhatóan hetekig vagy hónapokig fognak még tanácskozni, mielőtt a közeljövőben döntenének Green szabadon helyezéséről. 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!