Vágólapra másolva!
Pórul járt a veneuelai Tucupita Marcano, aki - többek között - saját meccseire is fogadott az amerikai baseball ligában. Ez ott súlyos bűnnek számít, éppen ezért a sportolót örökre eltiltották.

A San Diego Padres játékosát, a venezuelai Tucupita Marcanót azonnali hatállyal és örökre eltiltották, mert kiderült, hogy

 a sportoló szinte beteges szenvedéllyel fogadott - sokszor saját csapatának meccsire is. 

Az MLB szerint Marcano összesen 387 fogadást kötött baseball-meccsekre 2022-ben és 2023-ban. Több mint 150 ezer dollárt költött. 231 fogadást kötött MLB-meccsekre, ebből 25-öt saját klubja meccseire. 

Marcano egyik meccsen sem lépett pályára, mivel megsérült. 

A fogadás nem volt túl jövedelmező a férfi számára, ugyanis MLB-fogadásainak mindössze 4,3 százalékát nyerte meg, és saját klubja meccsein veszítette el a legtöbb pénzt. Az MLB rövidebb eltiltásokat is kiosztott a fogadási szabályok megsértése miatt. Az Oakland Athletics játékosa, Michael Kelly egy éves eltiltást kapott, mellette három másik játékost ennél rövidebb időre vontak ki a forgalomból - szintén fogadási csalások miatt.

Marcano büntetése nagyon ritka. A Time magazin szerint legutóbb száz éve, azaz 1924-ben tiltottak el egy aktív játékost örökre az MLB-ben fogadás miatt, amikor a New York Giants játékosa, Jimmy O'Connell életfogytiglani kapott. Voltak ennél cifrább esetek is, mert Pete Rose-t , az MLB minden idők egyik legnagyobbját 1989-ben szintén örökre eltiltották, amikor kiderült, hogy fogadásokat tett az általa edzett Cincinnati Reds meccseire.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről