Felbőszíthetik Ronaldót a szívós koreaiak

Vágólapra másolva!
A foci-vb egyik legkeményebb négyesének számító G csoportban Portugáliának Észak-Koreát kell lebírkóznia a továbbjutásért. Ha a kellemetlen stílusban focizó ázsiaiak miatt C. Ronaldo elveszti a fejét, begyűjtheti második sárgáját és lemaradhat a brazilok elleni meccsről.
Vágólapra másolva!

Cristiano Ronaldóék az első mérkőzésükön visszafogott játékkal rukkoltak elő a szintén nagyon óvatos Elefántcsontpart ellen. A döntetlen viszont értékes is lehet, amennyiben a portugálok legyőzik a csoport leggyengébb tagját. Az úgynevezett kötelező győzelmek viszont mindig extra nyomást jelentenek az esélyesebb csapatra.

Carlos Queiroz szövetségi kapitány elismeri, csapata már nem játszhat kivárásra: "A nagy tornákon az első meccseken a csapatok mindig kevés kockázatot vállalnak, mert a hátralévő mérkőzésekre összpontosítanak. Most viszont már nincs idő a kivárásra, nekünk kell kezdeményeznünk."

A trénert az első meccs után kritizálta a lecserélt Deco, aki ugyan később elnézést kért, ám észak-korea ellen mégsem játszhat, hivatalosan sérülés miatt. A Chelsea középpályását Danny, vagy Tiago pótolhatja, míg Simao Sabrosa szinte biztosan kezdő lesz.

Támadni tehát muszáj, viszont nagyon nehéz a rendkívül zártan játszó ázsiaiak ellen, akik az első meccsükön megmutatták, milyen hatalmas munkabírással és fegyelemmel futballoznak. Kim Jong Hun csapata alaposan megizzasztotta a brazilokat, s ha kellemetlen stílusával felbosszantja C. Ronaldót, a Real Madrid klasszisa könnyen begyűjtheti a második sárga lapját - ez esetben nem játszhatna Brazília ellen.

Portugália: Eduardo - Paulo Ferreira, Ricardo Carvalho, Bruno Alves, Fábio Coentrao, Pedro Mendes, Raúl Meireles, Danny, Cristiano Ronaldo, Liédson, Simao Sabrosa.
Szövetségi kapitány: Queiroz.
Koreai NDK: Ri Mjyong Guk - Ri Kvang Cson, Nam Szong Csol, Pak Csol Dzsin, Ri Jun Il, Dzsi Jun Nam, Mun In Guk, An Jung Hak, Pak Nam Csol, Hong Jong Dzso, Dzong Te Sze.
Szövetségi kapitány: Kim Jong Hun.

www.global-soccer.eu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről