FA-kupa: A Burnley előbb ijesztett, majd elesett Manchesterben

Manchester City
Manchester City's Argentinian striker Sergio Aguero (2R) celebrates after scoring their third goal with teammates during the English Premier League football match between Manchester City and Watford at the Etihad Stadium in Manchester, north west England, on January 2, 2018. / AFP PHOTO / Oli SCARFF / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Bár egy hatalmas védelmi hibát kihasználva vezetést szerzett az Etihad Stadionban a Burnley az FA-Kupa szombati játéknapján, a második játékrészben ellentmondást nem tűrően futbalozott Pep Guardiola alakulata és magabiztosan, 4-1-es győzelemmel jutott a legjobb 32 közé.

Stones a 25. percben rúgott hatlamas luftot, Ashley Barnes pedig köszönte szépen és kihasználta a kapitális védelmi megingást, óriási gólt lőtt az ezúttal Claudio Bravo által védett hazai kapuba. A szünet után érezhetően más sebességi fokozatba kapcsoltak Agüeróék, az argentin vezérletével két perc alatt fordítottak és az 58. minutumban már náluk volt az előny. Bő 10 perccel később Leroy Sané gyakorlatilag pontot tett a párharc és a továbbjutás kérdésére, a csereként beálló Bernardo Silva pedig a 82. percben, első labdaérintéséből állította be a végeredményt.

Ami a többi meccset illeti, az élvonalbeli alakulatok közül az már korábban eldőlt, hogy a Fleetwood otthonában 0-0-t játszó Leicester újrajátszásra kényszerül. A Bournemouthra is vár még egy csata a Wigan ellen, ráadásul Eddie Howe csapata kétgólos hátrányból mentette döntetlenre a találkozót másodosztályú riválisával szemben. Szintén találkozik még egymással a Swansea és a Wolves, ott is 0-0 lett a végeredmény.

A West Brom, a Southampton és a Newcastle egyaránt túljutott alacsonyabb ligás ellenfelén, a Stoke City viszont hatalmas meglepetésre kiesett, a negyedosztályú Coventry 2-1-re verte Mark Hughes alakulatát.