Így készül a krémsajtos tortillatekercs zöldségekkel

Krémsajtos tortillatekercs zöldségekkel
A tortilla egyre nagyobb népszerűségnek örvend hazánkban kicsik és nagyok között egyaránt, de nem csupán főételként fogyaszthatjuk, remek tízórai is készülhet belőle.
Vágólapra másolva!
A tortilla egyre nagyobb népszerűségnek örvend hazánkban kicsik és nagyok között egyaránt, de nem csupán főételként fogyaszthatjuk, remek tízórai is készülhet belőle. Ez a krémsajtos tortillatekercs garantált siker lesz, de ha a gyerek húsimádó, természetesen mehet bele egy kis sonka, kolbász vagy szalámi is. Mutatjuk, hogyan.
Vágólapra másolva!

A tortillalap egy lapos, kerek kenyérféle, amelyet hagyományosan Mexikóban és Közép-Amerikában használnak. Két fő típusa létezik: a kukoricalisztből (tortilla de maíz) és a búzalisztből (tortilla de harina) készült verzió. 

Míg a kukoricatortilla az ősi azték konyha alapja volt, a búzatortilla később, a spanyol hódítók révén vált népszerűvé.

Nem kell megijedni, a tortillalap készítése nem bonyolult. Érdemes kipróbálni, de természetesen a boltban készen kapható is tökéletes.

Krémsajtos tortillatekercs zöldségekkel

Hozzávalók:

A tortillához:

  • 2 dl víz
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl joghurt
  • 1 teáskanál só
  • 6 dkg rizsliszt
  • 6 dkg kukoricaliszt
  • fél csomag sütőpor
  • 4 evőkanál útifűmaghéj
  • 1 evőkanál nyílgyökérliszt

A töltelékhez:

  • 1 doboz krémsajt
  • néhány salátalevél
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db nagyobb piros kaliforniai vagy kápiapaprika
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 kis csokor friss oregánó
  • 1 csokor fodros petrezselyem zöldje
Krémsajtos tortillatekercs zöldségekkel
A tirtillatekercs egyre nagyobb népszerűségnek örvend hazánkban kicsik és nagyok között egyaránt, de nem csupán főételként fogyaszthatjuk, remek tízórai is készülhet belőle.
Fotó: Vidék íze magazin

Elkészítése:

  1. Először a tortillalapokat készítjük el. A vizet elkeverjük a tejföllel, a joghurttal és a sóval. Egy másik tálban összekeverjük a liszteket, a sütőport, az útifűmaghéjat és a nyílgyökérlisztet. A vizes-tejfölös-joghurtos keveréket a száraz hozzávalókhoz öntjük, és kézzel gyorsan összegyúrjuk. A puha, jól kezelhető tésztát 10 percig félretesszük.
  2. Közben csíkokra vágjuk a paprikát, és felhevített olívaolajon fedő alatt puhára pároljuk.
  3. A tésztát 8-10 egyforma golyóra osztjuk, és kukoricaliszttel megszórt sütőpapírok között annyira vékonyra nyújtjuk, amennyire a tésztánk engedi. Forró száraz serpenyőben 1-2 perc alatt mindkét oldalát megsütjük a lapoknak.
  4. Lereszeljük a sárgarépát, a salátát megmossuk, leszárítjuk.
  5. A tekercs elkészítéséhez egy tortillalapot bőségesen megkenünk krémsajttal, salátalevelet fektetünk rá, arra megint egy kis krémsajtot (hogy ne hulljanak ki a zöldségek), majd egy marék reszelt répát és pár darab sült paprikát, 1 ág oregánót, 1-2 szál petrezselyem zöldjét teszünk rá. Körben üresen hagyjuk a szélét, hogy könnyebben össze tudjuk majd csavarni. Először lent felhajtjuk a tortillalapot, majd felcsavarjuk. 
  6. Átlátszó fóliával szorosan körbecsavarjuk az alsó részt, ez fogja összetartani. Utána tetszőlegesen csomagolhatjuk, dobozba, alufóliába, ahogy a szendvicseket is szoktuk.

Ha további receptekre is kíváncsi, látogasson el a Mindmegette oldalára!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!