A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNKovács Richárd
12:20ÖkölvívásHarrison Garside-Richard Kovacs
HUNDósa Dániel
13:05VívásDaniel Dosa-Abdelrahman Tolba
HUNMárton Anna | Pusztai Liza
14:30VívásLiza Pusztai-Anna Marton
HUNSzűcs Luca
14:30VívásLuca Szucs-Yoana Ilieva
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Véglegesen meghibásodnak az Intel legújabb processzorai

Vágólapra másolva!
Nem segít rajtuk a szoftveres javítás, cseréltetni kell a termékeket. Az Intel reagált a kínos hibára.
Vágólapra másolva!

Hosszas vizsgálódást követően az Intel végre megtalálta a legdrágább 13. és 14. generációs Core processzorait érintő instabilitás okát. A termékek főként Unreal Engine motoros játékokban és egyéb komoly munkaterhelések alatt válnak instabillá, ráadásul idővel hardveresen meghibásodhatnak, miután egy algoritmus túlságosan magas feszültségen próbálja üzemeltetni azokat.

intel core i9 processzor cpu központi egység
Intel Core i9 asztali számítógépes processzor
Fotó: Intel Corporation

Az Intel képes szoftveresen javítani a vezérlési bugot, augusztus közepén kiad majd egy mikrokódfrissítést az alaplapok gyártói számára, ezt be kell építeniük a termékeik UEFI (BIOS) rendszerszoftverébe. A javított UEFI-re frissített alaplapokban elméletileg már nem rosszalkodnak majd az érintett Core i7 és Core i9 processzorok.

Ez alapvetően jó hír, de természetesen felmerül a kérdés, hogy mi lesz azokkal, akiknek a gond miatt teljesen vagy félig-meddig már hardveresen meghibásodott a processzoruk. A The Verge megkeresésére az Intel közölte, hogy általános visszahívás nincs terítéken, hibás működés esetén a vevőknek egyénileg kell majd garanciában cseréltetniük a központi egységüket.

Az érintett processzorokra szerencsére 3 év garanciát ad az Intel, így legkorábban a jövő ősz tájától kezdenek majd kifutni a jótállási időből.

Az Intel nem volt hajlandó további tájékoztatást adni arról, hogy a vevők mekkora hányadát érintheti a hardveres meghibásodás. Mindeközben egy anonimitásba burkolózott európai kereskedő a napokban azt állította a francia Les Numeriques kiadványnak, hogy csak a különleges hiba által érintett modelleket nézve a 13. generációsok esetében négyszer, a 14. generációsok esetében pedig háromszor akkor meghibásodási arányt tapasztal, mint amit a 12. generációsoknál látott.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!