A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2

Ezek voltak a második negyedév slágermobiljai

Vágólapra másolva!
Egy harmadik gyártó is befért a megszokott márkák közé a toplistára.
Vágólapra másolva!

Leleplezte az idei második negyedév legnagyobb darabszámban értékesített mobiljainak listáját a Counterpoint Research piackutató. A TOP10 érdemi meglepetést nem okozott, a rég megszokott trendnek megfelelően az Apple és a Samsung uralják, azonban egy készülékkel kivételesen a Xiaomi olcsóbb termékekre szakosodott Redmi márkája is képes volt betörni az élmezőnybe.

counterpoint
A világ legjobban fogyott mobiljainak toplistája, balra az idei második negyedév, jobbra a tavalyi második negyedév adatai
Fotó: Counterpoint Research

Az eladási toplistát szokás szerint az Apple vezeti, ilyen sorrendben az iPhone 15, az iPhone 15 Pro Max, továbbá az iPhone 15 Pro vitték el az első három helyet. Ezeken túlmenően a hatodik helyre bejött iPhone 14 képében még egy további készülékkel is képviselteti magát az Apple.

A négy iPhone-on túl a lista egyetlen további prémium mobilt tartalmaz, a kilencedik helyre befutott Galaxy S24 Ultrát. Az összes többi megfizethető modell, csak a hetedik helyen lévő Galaxy A55 középkategóriás köztük.

Éves összehasonlításban nagy csoda nem történt a TOP10 általános összetételét illetően, az Apple valamelyest veszített a piaci részéből, az idei második negyedévben 12,5% lett az iPhone-ok összaránya, míg tavaly még 13,8% volt. A Samsung csak minimálisan profitált (8,1% vs. 8,7%) a piaci mozgolódásokból. 

A második negyedév nyertese a Redmi, bár a belépőkategóriás készülékét biztosan pengevékony profittal árulja, így túlzott anyagi siker nem feltétlenül járt a dicsőség mellé.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!