Jönnek a számítógépes játékok a Mercedes autóiba

mercedes boosteroid videojáték
A jövő év során vélik elérhetővé a megfelelő infotainment rendszerrel szerelt Mercedesekben a Boosteroid felhős játékstreamelő appja
Fotó: Mercedes-Benz
Vágólapra másolva!
Felhős futtatással érhetik majd el azokat a sofőrök és az utasok.
Vágólapra másolva!

Csúnya meglepetést okozott májusban egyes jövőbeli vevők számára a Tesla, a fedélzeti számítógép költségcsökkentése miatt az újonnan legyártott Model X és Model S járművein már nem futtathatóak számítógépes játékok.

Most a Mercedes-Benz próbál a gamer vásárlók kedvében járni, a közleménye szerint 2025 elejétől a harmadik generációs MBUX infotainment rendszerrel és MBUX Entertainment Package Plus csomaggal rendelkező autóiban 1000+ számítógépes játék lesz elérhető.

A Tesla korábbi megoldásával ellentétben ezek a játékok nem a kocsik saját hardverén futnak majd, hanem felhős játékfuttatást lehetővé tevő Boosteroid szolgáltatáson át lesznek streamelhetőek az interneten keresztül.

A Boosteroiddal havidíjért cserébe ezernél is több olyan játék futtatható távoli számítógépeken, amelyeket a Steamen vagy az Epic Games Store-ban már megvásároltak a gamerek.

A Mercedes szerint az infotainment számítógépen feltűnő Boosteroid alkalmazás csak álló helyzetű autókban lesz használható, azaz a sofőrök és az utasaik nem tudnak majd menet közben játszani. A játékok futtatásához saját kontrollert kell majd hozzápárosítani a fedélzeti számítógéphez.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!