Továbbra is értelmetlen lesz az iPhone ellopása

mobilozás okostelefon utca manhattan new york
Fotó: Moses Vega / Unsplash
Vágólapra másolva!
Pótalkatrészként sem lesznek hasznosíthatóak a komponenseik. Az iPhone aktivációs zárja megoldja a dolgot.
Vágólapra másolva!

Áprilisban kritikus változtatásokat jelentett be az iPhone-ok házilagos vagy nem hivatalos szervizben történő javítása kapcsán az Apple, a legfontosabb mind közül, hogy az újabb készülékei használt alkatrészekkel is javíthatóvá válnak. Ez végre költséghatékonnyá teheti a készülékek nem hivatalos szervizelését, eddig ugyanis csak show volt az Apple otthoni javításos programja, pusztán anyagilag sem volt értelme annak, hogy valaki azon keresztül rendelt alkatrésszel maga próbálja megjavítani az iPhone-ját.

Apple iPhone 16 bemutató
Hiába lesz könnyebb otthon szétszerelni, mégsem éri meg ellopni az iPhone-okat.

A használt alkatrészek beépítésének megengedése persze felvetett egy gondot, vonzóvá teheti az iPhone-ok ellopását a tolvajok számára. Amennyiben a komplett telefonokkal nem is tudnak mit kezdeni a gazdáik által bekapcsolt aktivációs zár miatt, de az alkatrészeikért megérheti „begyűjteni” azokat.

Továbbra sem érdemes iPhone-t lopni

Erre azt találta ki az Apple, hogy az ellopott készülékek használhatatlanná tételére való aktivációs zár nem csak a teljes készülékekre vonatkozik majd, de kiterjeszti azt a bennük lévő, egyedi azonosítóval ellátott alkatrészekre is.

Most bizonyítás nyert, hogy a napokban befutó iOS 18 rendszer már rendelkezik ezzel a funkcióval, a telepítését követően az iPhone-ok alkatrészei tételesen hozzárendelődnek a gazdájuk Apple-fiókjához.

Ennek megfelelően a jövőben sem lesz értelme iPhone-okat lopni az alkatrészeikért: ha a készülékek gazdái bekapcsolják az aktivációs zárat, akkor a bennük lévő alkatrészeket nem fogadják majd el a javítani próbált telefonok.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!