Hálókocsis vonatokkal utazhatunk Olaszország népszerű városaiba

Vágólapra másolva!
Ősztől három új útvonalat indít Münchenből, Salzburgból és Bécsből az ÖBB, azaz az Osztrák Szövetségi Vasutak társasága, hogy kényelmes éjszakai utazást kínáljon azok számára, akik Bolognába, Firenzébe vagy Rómába utaznának.
Vágólapra másolva!

Az új vonatok a tervek szerint szeptember 10-től indulnak. 

Az ÖBB új hálókocsis vonatai hét kocsiból állnak, ebből két darab ággyal és három átalakítható üléssel rendelkezik. Lesz egy olyan kocsi, amit a poggyászok számára tartanak fenn, illetve egy olyan, amiben normál ülőhelyek vannak. 

A legkényelmesebbek és leginkább felszereltek az ágyakkal rendelkező hálókocsik, ahol szabályozható a hőmérséklet, a világítás mértéke, emellett hívógombok és zuhanyfülkék is találhatók benne.

A három átalakítható üléses kocsi 28 mini kabinnal rendelkezik, tökéletes választás családok számára.

Egyedül utazóknak van lehetősége olyan fülkét választani, ahol azonos neműekkel együtt tartózkodhat.

A,Beatiful,View,Of,The,City,Florance,With,The,View

Fotó: NeverStopLookingUp / Shutterstock/Copyright (c) 2024 

Az ÖBB azonban nem az egyetlen olyan járat, amely éjszakai vasúti szolgáltatásokat nyújt az Olaszországba utazóknak. Többen között Brüsszelből is indítanak új hálókocsis vonatokat az olasz Alpokba következő évben. Azt remélik, hogy a szezonális szolgáltatás az Egyesült Királyságban élő síelőket és a snowboardosokat is vonzza majd.

A vonat szerdánként indul, az út Olaszországig 15 óra, útközben Innsbruckban áll meg hosszabb időre. Visszafelé minden vasárnap indulna vonat Velencéből, így ideális hosszú hétvégét tölthetünk el a csodálatos helyi lejtőkön.

Az útvonal kedvez a briteknek,  mivel az Eurostar  jelenleg összeköti a londoni St Pancras pályaudvart Brüsszellel.

A London és a Brüsszel közötti út alig két órát vesz igénybe, ezután átszállhatnak a kényelmes hálókocsis járatokra.

A vonatok 750 férőhelyesek, a jegyárak pedig várhatóan sokkal kedvezőbbek lesznek a repülőjegyeknél.

További jó hír az utazás szerelmeseinek, hogy több mint egy évtized óta először hamarosan összeköthet két európai várost egy közvetlen vonatjárat, és Milánó hamarosan csatlakozik egy Olaszország déli részén található, kevésbé ismert kisvároshoz egy új hálókocsis járatnak köszönhetően.

Ahogy korábban a Magyar Nemzet megírta, szó szerint versengenek az utasokért a hálókocsis vonatok. A korábban használatos Sea–You Adria ultrafapados vonatok helyett néhány éve légkondicionált, wifi-vel felszerelt, felújított hálókocsikkal juthatunk el a horvát tengerpartra. A szolgáltatás ár-érték arányban vetekszik a RegioJet Budapestet is érintő fürdős vonataival.

Forrás: TheSun

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!