A jobb erőnlét döntött

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

(Népsport)

Belgium-Magyarország 5:4 (1:3)

Kiküldött munkatársunk távirati-jelentése. Brüsszel, Heysel-stadion, 70000 néző,

Vezette: Leo Horn (Hollandia), Partjelző: Van Gelder, Martens (mindkettő Hollandia),


Góllövő: Van Kerkhoven (11-esből), Puskás, Kocsis, Vande Wayer, Orlans, Houf, Orlans, Budai.


Vasárnap reggelre elromlott az idő Brüsszelben, s borús volt az ég egész nap. Délelőtt taktikai értekezletet tartottak a magyar csapat szállásán. Sebes Gusztáv felhívta a játékosok figyelmét arra, hogy bár a belga labdarúgó-válogatott teljesítménye hullámzó, sikereket is ért el a csapat, s éppen a legnehezebb ellenfelek ellen nyújtott jó teljesítményt.


A játékosok egymás közötti beszélgetése során kitűnt, hogy többen nem tartották helyesnek Tichy középcsatárba való állítását, mert mint mondták, Tichyvel nehéz összejátszani, ő nemigen tud részt venni a gyors támadás-szövésben. Voltak, akik Bozsik erőnléte miatt aggodalmaskodtak. Nem tartották valószínűnek, hogy Bozsik jó erőben van, hiszen Bozsik az egészen könnyű zürichi edzés során is alaposan megizzadt. Nem volt túlságosan nagy a bizalom Szojka középhátvéd játéka iránt sem.


Általában a hangulat azt tükrözte, hogy lelkileg nem volt együtt a csapat a találkozó előtt.
Barcs Sándor, az Országos Társadalmi Labdarúgó-szövetség elnöke így vélekedett:
- Talán helyesebb lett volna a most formában lévő Vörös Lobogóra építeni a csapatot, mint a gyengébb formában lévő Bp. Honvédra.


Vasárnap megérkeztek Brüsszelbe a Luxembourgban folyó nemzetközi sportorvosi kongresszuson részt vevő magyar küldöttek: Kereszty Alfonz dr, és Pelle László dr.
Korán ebédeltek a játékosok, s korán indultak el a pályára. Budapesti idő szerint 5 óra előtt néhány perccel futott ki a pályára a két csapat. A himnuszok elhangzása után magyaros népviseletbe öltözött kisfiú és kislány csokrot nyújtott át a magyar együttesnek.

Így álltak fel a csapatok:
Belgium: Gernaey - Diricx, Van Kerkhoven, Dries - Huysmans, Mees - Jurion, Vande Weyer, Mermans, Houf, Orians.


Magyarország: Ilku I - Buzánszky, Szojka, Lantos - Bozsik, Berendi - Budai, Kocsis, Tichy, Puskás, Fenyvesi.

Egy belga gólra három magyar gól a válasz

Kocsis rossz leadásán akadt el az első magyar támadás, aztán Budai átadása után Tichy rosszul találta el a labdát. Fenyvesi lőtt fölé. Sok volt a rossz leadás mindkét oldalon, sorra elakadtak a támadások. A 7. percben Mermans lövését védte Ilku. A magyar játékosok már ekkor lassúnak, nehézkesnek látszottak a rendkívül lelkes és gyors belgák mellett. Többet támadott a magyar együttes, de a belgák szórványosabb, hosszú labdákkal indított támadásai mindig veszélyesek voltak.


A 11. percben Houf kitört, Bozsik hátulról a 16-oson belül rávetődött. A 11-est Van Kerkhoven a jobb felső sarokba bombázta, 1:0 Belgium javára.
A 13. percben jobbszárnyunk vezetett támadást.
Kocsis hátrajátszott Puskáshoz, s a balösszekötő 22 méterről laposan a bal sarokba lőtt. 1:1.

www.sportmuzeum.hu

A belgák szórványosabb, hosszú labdákkal indított támadásai mindig veszélyesek voltak



Weyer öt méterről a megdermedt Gellér mellett lefelé a jobb sarokba fejelte a labdát. 3:2.
Játékosainkon egyre inkább kiütközött az erőnlétbeli hiányosság, lassan kezelték a labdát, kevés volt a mozgás. A 64. percben Mermans lesről elfutott, a partjelző hiába intett, a játékvezető tovább engedte a játékot. Jurion kapta a labdát, a 16-os oldalvonaláról átívelt a másik oldalra, Orians elé, s ő 15 méterről, csavartan, félmagasan jobb lábbal a bal sarokba küldte. 3:3

Újabb két belga gólra csak egy magyar gól következik


Időnként kitűnt a magyarok nagyobb technikai tudása, labdakezelési trükköket is láttunk, a mozgás azonban mind lassúbb lett. Így aztán hiába támadtunk többet, minden támadásunkba bele tudtak lépni a belga védők. A 72. percben Budai beadásából a labdát Kocsis négyméterről rosszul találta el. A 76. percben egy előrevágott labdát Mermans lefejelt Houfnak.


A balösszekötő leállította a labdát, s 18 méterről laposan, élesen jött. A labda a vetődő Gellér fölött pattant a hálóba. 4:3 Belgium javára.
Nagy kapushiba volt, Kocsis lőtt hét méterről kapu fölé. A 83. percben Buzánszky tört előre, lövése Van Kerkhovenben akadt el. A hátvéd előremerészkedése viszont újabb belga gólt eredményezett.


Az előrevágott labdát Orians kapta, gyorsan elfutott, Buzánszky nem tudta utolérni és a balszélső az ötös sarkáról nagy erővel a bal felső sarokba küldte a labdát. 5:3.
Támadtunk, de ezekben a támadásokban túlságosan sok volt az adogatás.
A 88. percben Berendi tört előre, kavarodás támadt a 16-oson belül. Ide-oda pattogott a labda, végül Budai elé került, s a jobbszélső két méterről a bal sarokba vágta, 5:4.

Szögletarány: 3:2 (1:1) a belga csapat javára.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről