Az illemről írt könyvet Pálffy István

Vágólapra másolva!
Megjelent Pálffy István, a neves televíziós személyiség 222 szó az illemről című könyve. A szerző elöljáróban leszögezte: azért írta meg a művet, mert igény van rá, nem pedig azért, mert minden tévés könyvet ír. 
Vágólapra másolva!

222 szó az illemről címmel, a proEurópa kiadó gondozásában megjelent Pálffy István, a neves televíziós szerkesztő-műsorvezető legújabb könyve.

"Már rengeteg televízióműsort készítettem, most végre szerettünk volna valami igényeset is csinálni. A könyv közügyet szolgál: témája valamennyiünket érint és érdekel" - mondta Prokopp Róbert, a proEurópa kiadó alapítója, a tv2 társtulajdonosa, illetve az MTM Kommunikációs Rt. vezérigazgatója a könyv megjelenése alkalmából rendezett sajtótájékoztatón.

Prokopp Róbert elmondta: az elmúlt 10-15 évben egyetlen átfogó jellegű kötet sem jelent meg ebben a témában, holott az időközben végbement jelentős társadalmi, szociális, gazdasági változások indokolttá tették volna egy újszerű, modern illemkódex kiadását. (Természetesen ebben az időszakban más kiadók is jelentettek meg az illemmel, etikettel foglalkozó kiadványokat - a szerk.)

A formailag egy lexikonra emlékeztető, alfabetikus szószedetből álló, gazdagon illusztrált kötet a szerzők szándéka szerint "ötvözi a hagyományos társasági illemszabályok legjavát a mindennapi viselkedés manapság elfogadható, új szokásaival, így segít eligazodni az élet különböző területein. Ám semmiképpen sem kényszerít, pusztán javasol, választási lehetőséget kínál, melyet ki-ki igénye és belátása szerinti mennyiségben és minőségben hasznosít."

A megjelenést követően a szerzőnek az illemmel foglalkozó önálló rovata indul a Nők Lapja hasábjain. A Sulinet programhoz kapcsolódva internetes játékot is szerveznek a tárgykörben, amelynek során a fiatalok 22 héten át heti 2-3 tesztkérdésre válaszolva tehetik próbára illemtudásukat. A vetélkedőből a tervek szerint televízióműsor is készül majd.

A szórakoztató szakkönyvként aposztrofált, a szerző szubjektív élményeivel, anekdotáival átszőtt kötet egy sorozat első darabjaként kerül az olvasók elé. A sorozat második kötete 2004 tavaszán jelenik meg. Az illem egy meghatározott területével foglalkozó 222 szó az utazásról című könyv szintén az ismert televíziós személyiség nevéhez fűződik majd.

A következő oldalon részleteket olvashatnak a kötetből.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről