A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
A naiv nézőközönséget és a véresszájú szakmát is épp annyira felcsigázta egy olyan rendező új előadása, aki az előző évadban elnyerte a színikritikusok díját. Zsótér Sándor akkor különleges formanyelvet használva varázsolt a Kamrába egy meseszerű történetet. Az új rendezése, az Athéni Timon azonban nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.
Vágólapra másolva!

Az előadás még a színházi előtérben megkezdődik. Az athéni fiatalok berohanva a ruhatár pultján ugrálva ordibálnak egymásnak át valami érthetetlen szöveget. Ezek a fiatalok a Színművészeti Egyetem tanulói, akiknek a színészi játékuk jó esetben kimerül a "fizikai színészkedésből", izomból elkövetett gyenge erőlködésből. Rossz esetben - Zsótér, ezt sose bocsájtjuk meg - rappelnek. A sírni való a dologban, hogy még a Timont játszó Cserhalmit is rappelni kényszerítik. A színpadon kevés a játék, sok a civil viselkedés (Cserhalmi folyamatosan a fenekéből húzogatja ki jelmez-fürdőnadrágját, ami folyton becsusszan), sok az értelmezetlen szöveg, a jelmezek idétlenek. Ami a Periclesnél zseniális volt, az itt most csak gyenge próbálkozás, erőtlen és ötlettelen.

Cserhalmi György, mint Timon

Színészi játék szempontjából kettészakad az előadás. Egyik oldalon a főiskolások, a másik oldalon a Radnóti színészei, akik elviselhetően játszanak, csak játékuk mögött nem látni a rendezői koncepció nyomát. Talán Kulka Jánost lehetne kiemelni a koldus szerepében, de ez valószínűleg csak egy ilyen viszonyítási közegben lehetséges. Kulka játékában vélni némi játékosságot, bár a bölcselő filozófus szerepe nem tartozik a nehéz szerepek közé.

Zsótér most melléfogott, az előadás alatt köhögő, nyöszörgő, csörgő-zörgő nézők azonban mégis tapsolnak. De nem árulunk el újdonságot azzal, hogy Magyarországon nem tud megbukni előadás. Elég csak a fővárosi bemutatók színvonalát és a teltházas estéket összevetni, látszik, a fizetőképes kereslet számára nem világos, mi az igazán jó színház.

[doda]

William Shakespeare: Athéni Timon
Szereplők: Cserhalmi György, Kocsó Gábor, Balázs Zoltán fh., Bálint András, Kulka János, Csomós Mari, Gubás Gabi, stb.
Díszlet: Ambrus Mária
Zene: Víg Mihály
Rendező: Zsótér Sándor

Előadások: november 21., 25.

Ajánló:

Korábban:

A Radnóti Színházban a tavalyi Csehov-sikeren felbuzdulva ismét Csehov-darabot vettek elő, és azt a legnépszerűbb színészek tehetségében reménykedve rendezték meg.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!