A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Kaposvári bomba-siker

Vágólapra másolva!
Az elmúlt évad legjobb előadása a Megbombáztuk Kaposvárt című produkció lett. A színházkritikusok díjait a Thália Stúdióban adták át október 1-jén este.
Vágólapra másolva!

Megbombázzuk KaposvártA Kaposvári Csiky Gergely Színház Mohácsi János rendezte négyórás produkciója lett az évad legjobb előadása.

A színlap szerint Joseph Heller Megbombáztuk New Heavent darabja nyomán Mohácsi János, Mohácsi István és a Kaposvári Csiky Gergely Színház társulata írta a színdarabot.

A Megbombáztuk New Heavent-ben a szerzői utasítás az, hogy mindig abban a városban - és azna p- kell játszódnia a történetnek, ahol eljátsszák a darabot, és azt a várost kell lebombázni, ahol a bemutatót tartják. A Pécsi Országos Színházi Találkozón például Pécs semmisült meg az előadás végére, 21.10-re.

Az előadásnak csak jelzésszerű története van, amely szerint az egyik szereplő el akar menekülni a bevetés elől, amelyen sejthetőleg meg fog halni.

A katonai közeg ábrázolásán van a nagyobb hangsúly. A Znamenák István vezette csapat a katonaság abszurditását érzékelteti a különböző szellemes játékok, az etűdszerű jelenetek, a katonaélményekre épülő, szóviccekkel teli nyelvezet segítségével. Az elkerülhető-e egy ember pusztulása mellett a másik kérdése a darabnak: elkerülhető-e a város pusztulása, vagyis szükségszerű-e Kaposvár bombázása.

A Thália Stúdióban a legjobb rendezésért járó díjat Zsámbéki Gábor érdemelte ki Moliére Tartuffe című darabjának színreviteléért. A legjobb zenés előadás a Szegedi Nemzeti Színház Britten Szentivánéji álom című produkciója, a legjobb alternatív előadás Pintér Béla Sehova kapuja című előadása lett.
A színházkritikusok szerint a legjobb női mellékszereplő Fullajtár Andrea Nestroy: A talizmánban, a legjobb férfi főszereplő: Gálffi László a Thália Színház Edmund Keanben nyújtott alakításáért.
A legjobb szórakoztató előadás a Katona József Színház Máté Gábor rendezte Nestroy: A talizmán című előadása lett.

Ajánlat:
A Megbombáztuk Kaposvárt színlapja

Korábban:
Kaposvári készültség
A TranzDanz Coda és a Liliom a legjobb előadás
A magyar színház ünnepe

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!