A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Zenés premier az Új színházban

Vágólapra másolva!
A csoda alkonya, avagy egy tündökletes torzszülött kalandos élete címmel új magyar zenés dráma bemutatóját tartják január 12-én Budapesten, az Új Színházban.
Vágólapra másolva!

Lőrinczy Attila író és Melis László zeneszerző - a színház felkérésére - a társulat színészei számára írta a darabot. A játék alapjául Ernst Theodor Amadaeus Hoffmann német szerző a Kis Zaches, más néven Cinóber című novellája szolgált. A történet szerint Demetrius király halálát követően fia, Pahnutius lép az örökébe. Az államügyekben járatlan ifjú komornyikját nevezi ki titkos tanácsosává, majd annak javaslatára kihirdeti a felvilágosodást. Így a csodáknak bealkonyul, ám Rosebelverde tündér utolsó varázslatával komoly zűrzavart okoz az emberek világában.

Kis Zaches szerepét Vass György formálja meg, a tündérkisasszonyt Pápai Erika játssza. Pahnutiusként Sás Péter főiskolai hallgató mutatkozik be. A komornyikot, később titkos tanácsost Derzsi János alakítja. A további szerepekben színpadra lép még Nagy Zoltán, Botos Éva, Almási Sándor, Kecskés Karina, Ráckevei Anna, Dengyel Iván. A bemutató karmestere Vajda Gergely lesz. A díszletterveket Khell Zsolt készítette. A jelmezek Horváth Judit munkái. A produkció koreográfusa Kadala Petra, az előadás rendezője Réthly Attila.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!