Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország
Vágólapra másolva!
A kultusztárca Juhász Ferencet, a Nemzeti Színház Rt. gazdasági igazgatóját kérte fel arra, hogy Schwajda György megbízatásának lejártával három hónapos időtartamra lássa el a Nemzeti direktori teendőit.
Vágólapra másolva!

Az MTI információja szerint a gazdasági vezetőt szóban kérték fel a poszt határozott idejű betöltésére.

Schwajda György megbízatása május 31-én jár le, a színháznak azonban az új kormány felállásáig, az új igazgató kinevezéséig is működnie, illetve készülnie kell a szeptemberben induló évadra, ezért elengedhetetlen, hogy az átmeneti időszakban is legyen vezetője.

A részvénytársaságként működő Nemzeti Színház felügyelő-bizottsági tagjainak és könyvvizsgálójának szintén május 31-én jár le a mandátuma, ám tisztségüket a minisztérium meghosszabbítja.

A kinevezés ellenére egyelőre nem tudni még, ki dönt majd az olyan művészeti kérdésekben, mint a színészek szerződtetése, vagy a repertoár kialakítása.

Lendvai Ildikó, az MSZP alelnöke nemrégiben azt nyilatkozta, hogy az új kormány feltehetőleg pályázatot ír ki a Nemzeti Színház igazgatói posztjára. Terveik között szerepel az is, hogy a pályázati feltételek kialakításába bevonják a szakmai szervezeteket, mint ahogy a Nemzeti jövőjéről is kikérik a véleményüket.

Korábban:
Schwajda egyelőre marad a Nemzeti élén
Schwajda lemondhat a Nemzeti éléről

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről