A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Többen ajánlották holttestüket színpadi műbe

Vágólapra másolva!
Halálos betegek közül akarja kiválasztani következő előadásának főszereplőjét egy brit társulat, a művészi feladatra vállalkozó személy azonban csak elhunyta után jelenhet meg a színpadon. Eddig csak egészséges emberek ígérték meg, hogy ha balesetben vagy más váratlan okból elhunynának, felhasználhatják a testüket.
Vágólapra másolva!

Te is így végzed (Dead: You Will Be) a címe a nagy-britanniai 1157performancegroup új produkciójának, amelyben a tervek szerint egy hullát is bemutatnak.

A sokkolónak szánt jelentekkel a társulat a halállal kapcsolatos tabuk kibeszélését akarja elősegíteni, ezért nem tartja etikátlannak a tervet. Az alkotók már keresik a halálos betegségben szenvedő önként jelentkezőket, akik hajlandóak felajánlani, hogy elhunytuk után testüket a darab céljaira használják.

A haldoklókat gondozó brit intézményeknek küldött levél mellett a társulat tagjai egy balzsamozót is megkerestek, akinek az lesz a feladata, hogy tartósítsa a holttestet a huszonnégy estére tervezett londoni előadássorozat idejére - írta a BBC.

"Ez a kapcsolat a halállal több egyszerű filozófiai vagy fogalmi élménynél. A halál olyan dolog, amivel mindannyiunknak elkerülhetetlenül szembe kell nézni. Le akarjuki rombolni a halál körüli mítoszokat" - nyilatkozta a tervezett előadásról Jo Dagless, a társulat egyik művészeti vezetője, aki azt is elmondta, még nem tudják, kinek a holttestét vihetik fel a színpadra, de a jelentkezővel és hozzátartozóival közösen határoznák meg, hogy a halott pontosan milyen szerepet kapjon a darabban.

"Egyelőre nem kaptunk választ a hospice szolgálatoktól, de egészséges emberek már jelentkeztek, hogy ha balesetben vagy más váratlan okból elhunynának, felhasználhatjuk a testüket. Soha nem tudhatod, mikor jön el az idő, ezért elfogadtuk az ajánlatukat" - közölte Jo Dagless.

A Dead: You Will Be című darab premierjét május 11-re tűzték ki a kelet-londoni Hackney városrész Space 44 nevű stúdiószínházába.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!