Másfél millióan parádéztak Berlinben<br/>

Vágólapra másolva!
A technorajongók eddigi legnagyobb összejövetelét rendezték meg szombaton Berlinben. A szervezők szerint a másfél milliót is elérte a Love Parade idei résztvevőinek száma. A békés óriásfelvonulás hírnevét most először árnyékolta be erőszakos cselekmény: ismeretlen tettes késsel agyonszúrt egy 27 éves fiatalembert.
Vágólapra másolva!


Fotó: Jochen Eckel/Reuters

Bár a Love Parade résztvevőinek óriási számához képest jelentősebb rendbontások nélkül zajott le, akadt dolguk a hatóságoknak. Még a hivatalos kezdet előtt, a déli órákban mintegy negyven tomboló fiatal a használhatatlanságig összetörte a városi gyorsvasút egyik szerelvényét. A vandáloknak sikerüt elmenekülniük, mielőtt a rendőrök megérkeztek volna. Idén először halálos áldozata is volt az óriási bulinak: egy 27 éves brandenburgi fiatalembert késel agyonszúrt, hasonló korú társát pedig életveszélyesen megsebesítette
egy ismeretlen tettes.


Fotó: Fabrizio Bensch/Reuters

A szemételtakarítással és az italárusítással összefüggésben már régóta vita van a berlini hatóságok és a Love Parade rendezői között. Ez a nézeteltérés odáig fajult, hogy az esemény ötletgazdája, Dr. Motte lemezlovas köré tömörült rendezők azzal fenyegettek: 2000-ben más városba helyezik át a parádé helyszínét. A techno-esemény és a berlini szenátus képviselői július végén kerekasztal-megbeszélést tartanak a monstre parti jövőjéről.

(MTI)

Ajánló:

A hivatalos honlap

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről