Esterházy, Kertész és Nádas Salzburgban

Vágólapra másolva!
Esterházy Péter, Kertész Imre és Nádas Péter tart hétfőtől felolvasást a Salzburgi Ünnepi Játékok Költők vendégségben című sorozata keretében, s ezzel most első ízben nem német szerző áll a hagyományos rendezvény középpontjában.
Vágólapra másolva!

Mindhárom magyar szerző műveit jól ismerik német nyelvterületen: nem csupán műveik közül olvasható sok németül is, hanem Nádas Péter és Esterházy Péter elnyerte a külföldi szerzőknek szóló legmagasabb osztrák kitüntetést, az Osztrák Állami Díjat az Európai Irodalomért.

Nádas felolvasóestjein két színész is fellép, s a rendezvényt az író fotóiból összeállított kiállítás kíséri. Esterházy estjein Dés László szaxofonművész mellett több színész és énekes is közreműködik, míg Kertész Imre estjén Pierre-Laurent Aimard előadásában Ligeti György művei szólalnak meg. A záróesten a három szerző mellett mások között olyan vendégek lesznek jelent, mint Kurtág György.

A Költők vendégségben című sorozatot Ivan Nagel kezdeményezte, aki alig egy évig volt az ünnepi játékok színművészeti részlegének vezetője, de a sorozat távozása után is fennmaradt, s keretében eddig Elfriede Jelinek, Hans Magnus Enzensberger és Christoph Ransmayr lépett a salzburgi közönség elé.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről