Csendes gépmadarak

Vágólapra másolva!
A vitorlázó repülés ismét divatba jött. Ám kevesen tudják mi kell ahhoz, hogy a kormány mögé ülhessünk.
Vágólapra másolva!

Fotó: PLAYBOYA repülés egyszerre vonzó és félelmetes. De minden repülőgép típusnak megvannak a sajátosságai, más érzés hatalmas utasszállító gépet vezetni, más vadászgépet, és más motoros sportrepülőt. Ebben a világban különleges helyet foglalnak el a vitorlázó gépek, amelyek bár kevesebbet tudnak, mint motoros társaik, mégis képesek valamiben többet nyújtani.

Az első lényeges különbség, hogy a motoros gépek célja az A pontból B-ba való eljutás segítése, amely általában sikerül is. Ám ha a vitorlázót választjuk, ebben már egyáltalán nem lehetünk biztosak, elegendô egy kismértékű időjárásváltozás, és máris a szántóföld közepén landolunk. Sok profi és amatőr pilóta számára éppen ez jelenti a vitorlázórepülés állandó kihívását.

A repülő hangtalanul száll, a levegő halk suhogásától és a műszerek hangjától eltekintve a kabinban teljes csend honol. Különös, de még a madarak is partnernek tekintik hatalmas műanyag társaikat: a gólyák kíváncsian nézegetik az ember alkotta furcsa tárgyat, időnként hosszasan repülnek a géppel együtt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!