50 millió Bette Davis Oscar-díjáért

Vágólapra másolva!
207 ezer dollárért kelt el New Yorkban a Sotheby's aukciós ház árverésén az az Oscar-díj, amelyet Bette Davis a Dangerous című filmben nyújtott alakításáért kapott. Az aukción gazdára talált számos századelős ruhaköltemény is.
Vágólapra másolva!

207 ezer dollárért kelt el az az Oscar-díj, melyet Bette Davis a Dangerous című filmben nyújtott alakításáért kapott. Nem ez az első eset, hogy a színésznő díjait áruba bocsátják, tavaly a Jezabel-ért kapott Oscar-díját hosszas versengés után Steven Spielberg vásárolhatta meg, hogy aztán elküldje az Akadémiának, mondván: megmentette azt az illetéktelen kezektől.

A hétvégi árverésen Rudolph Valentino torreádoröltönyét, amelyet a Blood And Sand című filmben viselt, 32 862 dollárét vásárolta meg egy licitáló. A licitáláson emellett olyan legendás hollywoodi személyiségek kosztümjei és emléktárgyai is kalapács alá kerültek, mint Marlene Dietrich, Rita Hayworth, Vivien Leigh, Audrey Hepburn.

A 7000 dolláros kikiáltási árat jóval meghaladó összegért talált vevőre Marlene Dietrich vadnyugati kosztümje egy 1939-es filmjéből: a kék selyemblúz, a boleró és a hozzá való, strasszokkal díszített szoknya 19 120 dollárért kelt el - jelentette a dpa.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről